Tribuna
SEVIS
Tursib, consiliat de nemţi încă un an
Sorana MAIER
3179 vizualizari
Tursib, consiliat de nemţi încă un an

Societatea de transport în comun Tursib a prelungit cu încă un an contractul cu firma germană Verkehers Consult Dresden - Berlin GmbH, cu care a colaborat începând din 2007, a anunţat, ieri, primarul Klaus Iohannis.
Practic, consultantul străin va sprijini societatea să continue modernizarea sistemului de transport prin crearea unor baze electronice de date foarte detaliate pe care Tursib-ul să le poată folosi pentru eficientizarea traseelor, instalarea unor sisteme GPS pe mijloacele de transport, instruirea personalului Tursib prin schimburi de experienţă şi prin asistenţa oferită la faţa locului de personalul consultantului.
Contractul valabil până în mai 2011 este în valoare de 99.928 de euro, sumă care va fi achitată printr-un grant primit de Tursib din partea BERD, odată cu semnarea contractului de împrumut în valoare de 2 milioane de euro pe care societatea îl va folosi pentru achiziţia a încă 10 mijloace de transport noi.

 Apreciat de Uniunea Transportatorilor

"Un eveniment pozitiv pentru imaginea societăţii de transport public în comun din Sibiu a fost prezenţa conducerii societăţii la aniversarea a 20 de ani de existenţă a Uniunii Române a Transportatorilor Publici, care a avut loc în perioada 13 - 14 mai 2010 la Bucureşti. Evenimentul a cuprins şi o secţiune de prezentări de proiecte implementate în domeniul transportului public de călători", se arată într-un material al Primăriei.
Adrian Popa, director general al Tursib şi Matthias Zöbisch, din partea consultantul VCDB Dresda, cu care Tursib a încheiat un parteneriat de twinning, au prezentat implementarea Noului Tursib, care a fost primită ca un exemplu de succes, de schimbare şi modernizare în domeniul transportului public.
Proiectul „Noul Tursib” a fost prezentat pe larg şi în paginile revistei de specialitate în domeniul transportului public de persoane "Der Nahverkehr", ce se distribuie pe tot teritoriul Germaniei. Proiectul este prezentat pe larg în opt pagini şi este declarat un succes, atât în ceea ce priveşte eficienţa acestui program pentru Sibiu, dar şi în ceea ce priveşte colaborarea dintre două societăţi de transport public din Europa (VCDB şi Tursib).comentarii
7 comentarii

Ar fi bine ca nemtii sa ne invete ce sa facem ca sa sincronizam orarul autobuzelor cu cel al trenurilor,exact ca la ei.Sa cumparam bilet din autobuz si cu el sa putem calatorii si cu trenul,sau invers,tot ca la ei,ca sa nu fii nevoit de esti strain de oras,sa alergi dupa un bilet,ca sa nu te amendeze controlorii.Asta sa ne invete nemtii si sa se aplice la nivel national si n-ar mai fi pierderile de acum in transport.Dar daca noi nu stim ce vrem de ce le-ar pasa nemtilor?
Ioana
21.05.2010 07:23
Cum dracu se face ca tot cu nemtii?Si care este valoarea contractului, ca de "realizari" suntem satui, hotilor!
Radu
21.05.2010 08:31
Hotii astia de nemti au facut in 6 luni ce n-a facut tursib in 20 de ani. Ii asteptam si in alte domenii de stat.
liu
21.05.2010 09:28
mare dreptate ai, au trebuit 20 de ani sa fie implementat sistemul de troleibuze si 6 luni ca sa-l arunce
calator
21.05.2010 11:47
Pt.ce GPS? Pt. autobuzele ce vin din 20 in 20 de minute? Sau pt. cele "profesionale" ce circual de 3 ori pe zi?
y
21.05.2010 13:47
Ein neues Wort?
Verkehers?
21.05.2010 16:44
Noul Tursib=o mare minciuna!!!
bogdan
21.05.2010 20:03
Din aceeasi categorie
Noua ne pasa

publicare anunturi

Somarest

PORTAL MEDICAL

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia