Continental
Tribuna
TRIF ŞI DAEA, ÎN MIJLOCUL AGRICULTORILOR SIBIENI
TRIF ŞI DAEA, ÎN MIJLOCUL AGRICULTORILOR SIBIENI
Bogdan Trif, ministrul Turismului şi preşedintele PSD Sibiu împreună cu Petre Daea, ministrul Agriculturii, s-au aflat ieri în mijlocul sibienilor din Poiana Sibiului, Bazna şi Târnava.

 

La sărbătoarea poienarilor, în Mărginime, cei doi miniştri au stat de vorbă cu crescătorii de ovine care s-au arătat mulţumiţi de măsurile implementate de Guvernul PSD în sprijinul lor.

 

”Guvernul PSD manifestă o grijă deosebită pentru agricultori, pentru crescătorii de animale în mod deosebit. Astfel, după cum ştiţi, încă de anul trecut Telemeaua de Sibiu a devenit produs protejat, iar în luna noiembrie va fi inregistrată în jurnalul oficial al Comisiei Europene ca produs cu Indicaţtie Geografică Protejată. În plus, pentru a veni în sprijinul crescătorilor de ovine din Mărginimea Sibiului, acolo unde se colectează şi se exportă trei sferturi din lâna din România, avem în plan deschiderea unei spălătorii de lână în această zonă.”, a declarat Petre Daea, din mijlocul mărginenilor.

 

La Târgul Porcului de Bazna, Trif şi Daea s-au întâlnit cu crescătorii de animale, mulţi dintre ei susţinuţi de programul pe care Ministerul Agriculturii l-a demarat în acest sens. Programul de susţinere a crescătorilor de porci de Bazna şi Mangaliţa a început în Sibiu, judeţ care are cei mai multi porci Bazna şi Mangalita din programul ministerului. Tot aici, ministrul Petre Daea a fost, de asemenea, bucuros să strângă mâna oamenilor care muncesc la ferma pomicolă de la Dobârca.

 

”Atât la Poiana Sibiului cât şi la Bazna, fermierii ne-au transmis că trebuie să continuăm măsurile bune luate de Guvernul condus de Viorica Dăncilă. Şi adevărul este că am reuşit să facem multe pentru agricultură. Mulţi au uitat că, la iniţiativa Ministerului Agriculturii, Guvernul PSD a adoptat, în primăvară, o hotărâre prin care am reuşit să salvăm Institutul de Cercetare şi Dezvoltare pentru Montanologie din Cristian, una dintre cele mai importante instituţii ale statului român specializate în cercetare agricolă şi zootehnică, cu un impact foarte important pentru fermierii din zona de munte. În acest moment, angajaţii institutului au salariile plătite la zi, patrimoniul este delimitat, iar situaţia juridică şi cea contabilă sunt, de asemenea, clar reglementate”, a explicat Bogdan Trif, preşedintele PSD Sibiu.  

 

La Târnava, cei doi miniştri au avut o întâlnire cu reprezentanţii Partidei Romilor din judeţul Sibiu. Aceştia şi-au manifestat sprijinul pentru candidatul PSD la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2019 şi au spus că vor ca măsurile din programul de guvernare să fie implementate şi pe viitor.

 

Biroul de Presă al PSD Sibiu

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia