Tribuna
Trei zile medievale cu domnițe, ordine cavalerești și concerte, la Mediaș
Vasile ANTIPA
622 vizualizari
Trei zile medievale cu domnițe, ordine cavalerești și concerte, la Mediaș

Medieșenii vor avea parte și în acest an de trei zile medievale, mai multe ordine cavalerești, formații și domnițe fiind așteptate la Hanul Greweln de vineri până duminică.

La a 15-a ediție a Festivalului Mediaș Cetate Medievală, care se va desfășura între 19 și 21 iulie, vor participa Ordinul Cavalerilor de Mediaș, Paladinii de Terra Medies, Teutonii Transilvaniei, Vulturii din Țara Călatei, Grupul de Reconstituire Istorică Terra Ultrasilvana, Anacronism și Compania Dragonului.

De asemenea, la Festivalul Medieval din Mediaș vor fi prezente formațiile Van din Ungaria, Truverii, Cimpoierii de Transilvania, Huniadi Cantores, Peregrinii, Corbu și Lupus Dacus. Invitați în weekend-ul 19-21 iulie vor fi Centrul Cultural Petre Țuțea, Calfele călătoare și Teatrul Strada din Brașov. Vor fi prezente și două  grupuri de domnițe, respectiv Grupul Nosa și Zânele Silvane.

Muzeul Astra din Sibiu prezintă la Mediaș, olari din România, Ungaria, Bulgaria şi Republica Moldova în cadrul Festivalului Mediaș, Cetate Medievală. Târg de meșteșuguri vii, ediția a XV-a, la Hanul Greweln. Demonstraţiile culinare şi de olărit se vor desfăşura la Hanul Greweln ,vineri, 19 iulie, începând cu ora 13.

Olarii-bucătari vor găti pentru degustare în vase de lut pe vatră deschisă reţete tradiţionale. Cei prezenți vineri la Hanul Greweln vor avea ocazia să cunoască şi să deguste reţete tradiţionale şi mai ales să înveţe să le prepare chiar de la olari, în vase de lut ce pot fi folosite pe vatra deschisă.

În cadrul Festivalului Mediaș, Cetate Medievală. Târg de meșteșuguri vii, cei mai mici iubitori ai perioadei medievale vor fi întâmpinați pe Aleea din Greweln de către bufoni, statui levitante, personaje pe catalige, zâne și statui vii.

Totodată, ei vor fi invitați să participe la cele 20 de ateliere pregătite de către organizatori și de invitații acestora, pentru a învăța vechile arte și meșteșuguri. La final, vor ajunge apoi în tabăra medievală, unde vor fi întâmpinați de ordinele cavalerești.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Pastravaria Laita
Licitatie publica

accentmedia