Tribuna
Transilvania Tattoo Expo - în mai, la Sibiu
Alexandra CHEŞCU
1533 vizualizari
Transilvania Tattoo Expo - în mai, la Sibiu

Sibiul se va transforma din nou în capitala tatuajelor, pentru că în perioada 28-30 mai are loc cea de-a doua ediţie a Transilvania Tattoo Expo, singura convenţie internaţională de tatuaje din România. Ediţia din acest an va avea loc în incinta Sălii Transilvania, la eveniment anunţându-şi prezenţa  un număr mult mai mare de tatuatori faţă de ediţia de anul trecut. În acest sens, organizatorii evenimentului au pregătit 50 de standuri pentru artiştii care vin din Statele Unite, Germania, Japonia şi ţările scandinave.
Prima ediţie a Transilvania Tattoo Expo s-a bucurat de un mare succes, pentru că în jur de 5.000 de vizitatori au trecut pragul festivalului, 200 de persoane înnoindu-se cu câte un tatuaj. „În cea mai bună revistă din Germania am obţinut şapte pagini de reportaj, stând în acelaşi rând cu evenimente de gen cum sunt cele de la Milano sau Frankfurt, care sunt convenţii uriaşe şi care adună foarte mulţi vizitatori şi au o tradiţie de mulţi ani. Am apărut în multe reviste din Europa, inclusiv în cele din Scandinavia şi Anglia dar şi în cele din Statele Unite sau din Japonia”, spune Ovidiu Popârţan, organizatorul
evenimentului.

Tatuaje artistice premiate

Spre deosebire de ediţia de anul trecut, în 2010 organizatorii intenţionează să pună mai mult accent pe partea artistică, cele mai bune tatuaje realizate în timpul convenţiei urmând a fi premiate. „Ne-am decis să organizăm această convenţie pentru a sprijini la crearea unei comunităţi a tatuatorilor din România. Aici au ocazia să lucreze cot la cot cu cei mai buni dintre cei mai buni, să se inspire şi nu în ultimul rând să se promoveze. Avem foarte mulţi artişti talentaţi în România, însă din păcate nu ştie foarte multă lume de ei. Mijloacele specifice de promovare pentru ei sunt foarte puţine”, mai spune Ovidiu Popârţan. Evenimentul va coincide şi cu lansarea unui anuar al artiştilor tatuatori din ţară, elaborat de Asociaţia Transilvania Tattoo Club, care se vrea să devină prima revistă de specialitate din România. Revista va avea 60 de pagini la prima apariţie şi va prezenta lucrările artiştilor din ţară. Tatuajele nu constituie singura atracţie a festivalului, pentru că atmosfera va fi întreţinută de trupele Truda, Trooper şi americanii de la Koffin Kats.
Accesul la Transilvania Tattoo Expo se va face pe bază de bilet, preţul biletului de intrare fiind de 15 lei pentru o zi şi de 30 de lei pentru toate cele trei zile ale festivalului.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA