Tribuna
Transgaz Mediaş susţine că nu poate facilita exporturile de gaze naturale
Vasile ANTIPA
1929 vizualizari

Transgaz Mediaş nu este pregătit să faciliteze exporturile de gaze naturale mai repede de anii 2016 sau 2017. O spun reprezentanţii companiei medieşene într-un comunicat de presă referitor la contextul actual din Ucraina. În plus, responsabilii Transgaz Mediaş susţin că în prezent se poate livra o cantitate de 1% din producţia internă cu ajutorul conductei Arad-Szeged. "Având în vedere contextul actual din Ucraina, SNTGN Transgaz SA Mediaş, în calitate de operator tehnic al Sistemului Naţional de Transport (SNT) gaze naturale din România, nu este pregătit din punct de vedere tehnic să faciliteze exporturi de gaze naturale decât cel mai devreme în 2016-2017, cu excepţia unor cantităţi foarte mici care reprezintă mai puţin de 1% din producţia internă, cantităţi ce ar putea fi livrate prin intermediul conductei Arad-Szeged în anumite condiţii tehnice ce urmează a fi îndeplinite. Prioritatea actuală a SNTGN Transgaz SA, în ceea ce priveşte interconectarea Sistemului Naţional de Transport cu sistemele naţionale de transport din ţările vecine, este finalizarea interconectării cu Republica Moldova prin conducta Iaşi-Ungheni", se arată în comunicatul de presă al Transgaz Mediaş.
comentarii
5 comentarii

Ucraina in septembrie 2013 a incheiat un acord de interconectare cu Slovacia si deja in 2-14 gazoductul e construit si Ucraina primeste gaz cumparat de la concernul german RWE atat din Slovacia, cat si din gazoductele cu Polonia si Ungaria. In octomrie 2013 Ucraina intentiona sa incheie un acord si cu Romania si in 2014 sa construiasca un gazoduct de conectare cu Romania. Sa intelegem ca Romania a refuzat, cu toate ca in 2012 UE era gata sa porneasca procedura de INFRINGEMENT contra Romaniei pe motiv ca refuza exportul de gaze.Romania se pare ca pozitia nu si-a sschimbat. In c azul R.Moldova este STRIGATOR la cer SABOTAREA care se face in defavoarea R.Moldova si in favoarea Gazpromului din decembrie 2005 si pana in prezent. Gazoductul Iasi-Ungheni e un proiect al UE si finantat UE si comisarul UE pentru energie a promis ca va fi finalizat la 1 decembrie 2013. Iata ca acum RM sta TOTALMENTE VULNERABILA in fata Rusiei din cauza ca lucrarile in mod DUSMANOS se taraganeaza la INFINIT, deja nu mai crede nimeni niciun termen dupa ce din 3 in 3 luni s-au facut promisiuni timp de 9 ani, cu sedinte comune de guvern, intalniri a ministruilor, prim-ministrilor RM si RO - cea mai elocventa dovada ca promisiunuile guvernantilor RO si RM nu inseamna NIMIC, o mostra cum NU TREBUIE DE CONDUS, DE GUVERNAT, DE CONSTRUIT. Rusia in 3 saptamani maximum finisa pe nestiute un asemenea "proiect", Romania, tara care nu e novice in extractia si distributia gazelor - se compromite cum nu se mai poate in ochii cetatenilor RM.
ion
15.04.2014 04:01
Intelegem ca Romania nu vrea sa vanda, a imparta cu alte tari UE sau ale Parteneriatului Estic gazul romanesc pe care il extrage, se izoleaza de UE, nu-i pasa de situatia altor tari din UE, nu se supune la UE etc.
R.Moldova nu are nevoie in mod special de gaz ROMANESC, ea ar putea urma exemplul Ucrainei si sa incheie un contract avantajos de cumparare a gazului de la RWE, OMW si alte concerne ale UE, la care pretul e mult mai mic decat cel din Rusia. Nu trebuie nimic de inventat - Romania poate primi gaz din UE prin gazoductul de conexiune cu Ungaria - iata din acest gaz ar putea RM cumpara ACUM,in situatia de criza, de conflict intre Rusia si Ucraina si foarte posibil intre RM si Transnistria (Rusia).
ion
15.04.2014 04:14
nu avem noi destul gaz ce sa mai dam la ucrainieni
ca sa importam noi mai scump?
ucrainienii nu le-au dat drepturi minoritarilor romani din zona cernauti
sa isi rezolve ei treburile lor!
dara
15.04.2014 17:11
Bai oameni buni uitati-va cine e director la firma de gaze din Medias si intelegeti de ce Romanica nu poate exporta gaze. Firmele conduse de managerii privati au sarcini precise: falimentarea industriei romanesti si vanzarea lor catre evrei si americani pe 2 lei. Mediasul este pe axa Washinton-Londra-Ponta-Besescu !
marcel
15.04.2014 17:33
dupa ce americanii si-au bagat coada in ucraina hop nu mai au gaze de la rusi. sper ca rusia va rezolva situatia mai ales in estul ucrainei unde fascisti deghizati in sectorul de dreapta au trecut la asalt. in plus participa si mercenari americani de la firme de securitate in cardasie cu ucrainienii.
kursk
15.04.2014 17:44
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Comunicat de presa

Targul de Craciun

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA