Tribuna
Trafic de Sibiu carantinat: liber la intrare, trafic destul de animat în oraş
Dumitru CHISELIŢĂ
591 vizualizari
Trafic de Sibiu carantinat: liber la intrare, trafic destul de animat în oraş

Ne-a picat aşa, ideea, că tot am scris despre cum este traficul pietonal acum, în starea de carantină. Despre cum circulă pietonul, om pe jos, ştim. În orele de "liber" pentru persoanele vârstnice, zici că totul e normal şi că la Sibiu nu se petrece nimic. Unii ar spune că e înghesuială pe trotuare, dar cum aţi vrea să fie dacă persoanele în etate, seniorii, pensionarii sau cum mai vreţi să le spuneţi, sunt înghesuiţi doar într-un interval orar? Când au voie să iasă, ei ies. Că respectă o regulă ciudată, care mai mult generează aglomeraţie şi cozi peste tot, nu e vina lor şi chiar sunt curios pe ce baze a fost dată.

Dar aici vorbim de ceva mai sus pe scara socială. De traficul auto. Dacă pietonul umblă cum umblă, pe carosabil cum e treaba? Unde e înghesuială şi unde nu e? Am ales o oră "neutră" - în jurul amiezii, când lumea e ori acasă, ori la lucru. AM ales două puncte diferite: unul la margine de Sibiu, care să NU fie legat de "na­veta" din cartierele sibiene care nu fac parte din Sibiu, sau de cealaltă navetă, înspre şi dinspre centrele comerciale din extravilan. Aşa ca a fost Şoseaua Alba Iulia, zona de la intrarea în Turnişor, şi o zonă ultra­centrală: Piaţa Unirii.

Acolo, la margine, traficul e chiar de oraş carantinat. Adică pustiu faţă de cum eram obişnuiţi. Şoseaua era liberă, doar câteva auto­vehicule, majoritatea utilaje grele sau din categoria "transport marfă", plus ceva autobuze semi-goale (evi­dent, aici şi controalele şi-au spus cuvântul, în auto­buzul "meu" fiind cel puţin două, unul Tursib, altul al Jandarmeriei). Câteva taxiuri care veneau în viteză (şi goale) de la Aeroport. E clar că filtrele de la intrare sunt eficiente şi nu se mai intră în oraş doar aşa, ca să treci prin Sibiu.

Cumva la polul opus este zona de trafic "intern". Chiar dacă nu la capacitatea ma­ximă, cu cozi, claxoane, bă­gat în faţă la giratorii (repet, era ora amiezii, nu de plecat-venit la/de la lucru) inclusiv în faţa autobuzelor, acum e mai lejer, dar tot animat. Da, nu e pustiu-pustiu, ca în lock­down-ul din primăvară, dar totuşi, se circulă "bine" şi chiar intens. Se circulă de la Sibiu la Sibiu, ca să zicem aşa. Am făcut "testul" acesta ca să nu mai aud că la Sibiu se plimbă lumea de-aiurea, că nu se respectă ce e de res­pectat şi că de aia suntem în top de infectaţi. Deci noi ne facem treaba. Nu ştiu dacă şi cei care acuză, "eroi" sau simpli speriaţi.


comentarii
1 comentarii

orele respective pt cei peste 65 de ani dunt doar pt cumparaturi, nu pt restul activitatilor. pt acelea nu e un interval anume. si e doar recomandare.
25.11.2020 22:43
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia