Tribuna
PNL
Topârcea şi–a omagiat eroii
Dumitru CHISELIŢĂ
3917 vizualizari
Topârcea şi–a omagiat eroii

De curând, în Topârcea, la Biserica cu Hramul „Buna Vestire“ a avut loc o slujbă şi un parastas de pomenire în memoria celor 102 eroi ai satului, căzuţi în cele două conflagraţii mondiale şi a voievodului Mihai Viteazul, care îşi are aici un monument ridicat de topârceni, ca urmare a trecerii lui prin această localitate, după bătălia de la Şelimbăr, din 10 noiembrie 1599.
Slujba şi parastasul de pomenire au avut loc la monumentul eroilor, amplasat în incinta bisericii şi cimitirului comunal, la care au participat, alături de săteni, Ion Balteş, primarul oraşului Ocna Sibiului;, consilieri comunali, veterani şi soţii de veterani de război, elevi sau fii ai satului.
Slujba de pomenire a fost oficiată de Octavian Dumitru, preot paroh al satului Topârcea, alături de preoţii Cornel Tatu şi Savu Popa, după care cei prezenţi au depus coroane, jerbe şi buchete de flori şi au aprins lumânări la monument şi crucile eroilor satului.
Cu acest a fost lansată şi Monografia satului Topârcea - Repere monografice, 1309-2009, - 700 de ani de atestare documentară, de arh. Teofil Părăian, Ion Salomiu-Delatopârcea şi prof. Gabriel Chelaru-Tomiroşca.
comentarii
3 comentarii

parinte de cand se slujeste parastasul cu coca cola in loc de vin...........
un curios
07.10.2009 08:34
Bai ziaristi de birou, satul Toparcea apartine de Ocna Sibiului, nu de Sura Mica, iar pe primar il cheama Ion Baltes. O fi fost el militian la Sura Mica acum 20 si ceva de ani, dar acum este primar la Ocna.
ocneru
07.10.2009 08:49
si ce-o facut Mihai zis Viteazu` acolo? S-o fi dat jos de pe cal si s-o fi cacat! Mare sarbatoareee!
rosu
07.10.2009 13:31
Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia