Încălzirea locuinței în sezonul rece necesită alegerea unor echipamente potrivite, care să ofere confortul termic necesar prin raportare la suprafața casei și la gradul de expunere a acesteia la intemperii. Dependența de sistemul centralizat de alimentare cu apă caldă și încălzire este destul de mare, multe dintre apartamentele de bloc din România fiind încă conectate la acesta. Dacă iei în calcul debranșarea de la sistemul centralizat și trecerea la o sursă autonomă de încălzire, iată ce soluții poți să alegi.
1. Centrale electrice
Centralele electrice sunt o opțiune perfectă pentru încălzirea apartamentelor, deoarece acestea folosesc energie electrică pentru a încălzi apa. Cu ajutorul centralelor electrice se poate prepara atât agentul termic, cât și apa caldă de care ai nevoie în fiecare zi. Folosirea unei centrale electrice de la romstal.ro este avantajoasă datorită costurilor mici de montaj și utilizare, dar și datorită randamentului și durabilității dispozitivului. În plus este mai ușor să obții avizul favorabil pentru instalarea centralei, mai ales că aceasta nu este condiționată de branșarea la un sistem anume, așa cum este rețeaua de gaze, spre exemplu. Centralele electrice oferă o eficiență termică și energetică ridicată, contribuind din plin la creșterea gradului de confort în locuință.
2. Sisteme de încălzire în pardoseală
Încălzirea în pardoseală aduce o multitudine de beneficii la nivel de reglare a temperaturii în interiorul locuințelor. Fiind un sistem dispus sub formă de caroiaj în pardoseală, oferind posibilitatea îngropării în izolație sau șapă, încălzirea în pardoseală este perfectă pentru a asigura o temperatură constantă la nivelul picioarelor. Astfel este eliminat inconvenientul pardoselilor reci, mai ales în timpul iernii, deoarece te bucuri de o temperatură potrivită în zona inferioară a camerei.
3. Radiatoare electrice
Un mod eficient de a încălzi locuințele este folosirea radiatoarelor electrice sau cu ulei. Dezavantajul este acela că aceste produse consumă destul de multă energie, iar randamentul pe care îl oferă este unul potrivit spațiilor mici. Astfel, radiatoarele nu vor putea fi folosite pentru camere foarte mari deoarece capacitatea de încălzire a acestora este relativ mică, comparativ cu cea a caloriferelor alimentate cu agent termic ca urmare a preparării acestuia de către o centrală termică.
4. Aparate de aer condiționat
Deși nu pot fi folosite neapărat ca sursă de încălzire primară, aparatele de aer condiționat moderne oferă posibilitatea inversării funcției de răcire, ajutând astfel la încălzirea aerului din locuință. Aerul condiționat însă nu ar trebui să constituie singurul mod prin care se face încălzirea locuinței, ci trebuie privit mai mult ca o soluție temporară. Pentru că aceste dispozitive nu sunt create efectiv pentru această direcție ele nu pot contribui la încălzire așa cum ar face-o o centrală, spre exemplu.
5. Pompe de căldură
O soluție modernă și practică, pompele de căldură te pot ajuta să încălzești spațiul casei, pentru a păstra astfel un climat potrivit la interior. Totuși, există și un dezavantaj al folosirii pompelor de căldură și anume acela că prețul lor este destul de mare. Chiar dacă oferă un randament bun și o eficiență energetică potrivită, costurile de achiziție, transport și montaj pot reprezenta o provocare.
Aceste soluții te pot ajuta să sporești confortul în casa ta și să te bucuri de căldură în timpul sezonului rece. Nu uita că o locuință neîncălzită se deteriorează mai repede decât o casă în care se păstrează o temperatură constantă de la un sezon la altul, așadar alege o soluție de încălzire care să te ajute să te bucuri de eficiență energetică și care să îți ofere confortul dorit.
S-a deschis trecerea peste calea ferată de pe Calea Turnișorului |
Junii Sibiului, la Viena, 2014 |
Junii Sibiului, la Viena- 2014 |
Hotelul de Gheata de la Balea lac |
Premiera nationala in chirurgia valvei aortice |
Ansamblul "Cindrelul |
Asfalt de autostrada pe Calea Poplacii |
Film prezentare |
Bătaie după accident pe strada Podului |