Tribuna
Top 3 domenii cu potențial de câștiguri mari și care duc lipsă de personal!
Top 3 domenii cu potențial de câștiguri mari și care duc lipsă de personal!

Piața muncii este diversă și dinamică, iar joburile disponibile au cerințe și pretenții diferite, acestea fiind accesibile pentru oameni, în funcție de pregătirea, cunoștințele și experiența acestora. Un domeniu care se află într-o continuă dezvoltare și expansiune pe piața muncii este cel IT. Tinerii sunt atrași de companiile și multinaționalele care oferă pachete salariale atractive și o serie de beneficii suplimentare. Totuși, acest domeniu nu este accesibil oricui și mai sunt alte locuri de muncă în medii diferite care necesită oameni competenți. În final, orice loc de muncă poate deveni unul profitabil dacă ești dispus să depui efortul necesar pentru a deveni bun în ceea ce faci.

             

Domenii cu potențial și din ce în ce mai puțini practicanți

Locurile de muncă pot fi împărțite, în mare, în două categorii: activități care impun efort fizic și sarcini care necesită efort intelectual. Cerințele pentru una din aceste două direcții diferă de la activitate la alta, iar tu poți alege unul din aceste drumuri în funcție de ceea ce îți place să faci și cât de dispus ești pentru a sacrifica timp și energie în învățarea unei meserii. Meseriile care necesită efort fizic, atenție, îndemânare rămân neocupate deoarece tinerii le evită din cauza unor așteptări și păreri deplasate impuse în societate prin intermediul internetului. Dacă îți dorești să faci bani, poți alege una dintre domeniile care duc lipsă de personal și care oferă și posibilitatea privatizării.

 

1.     Instalator

Oricât de mult va evolua tehnologia și de metodele folosite pentru realizarea instalațiilor sanitare, un cunoscător al domeniului va fi întotdeauna chemat atunci când țevile sau conductele se vor deteriora. Dacă te decizi să urmezi această carieră trebuie să știi că te vei ocupa de instalațiile tehnico-sanitare, de verificarea, montarea și repararea acestora.

 

2.     Sudor

Sudura reprezintă o metodă de îmbinare a unor bucăți de metal. Poți învăța această meserie prin participarea la anumite cursuri acreditate. Imediat după ce vei cunoaște tehnicile specifice de lucru, îți vei putea găsi ușor un loc de muncă deoarece în domeniu există o lipsă de personal calificat. Ba mai mult, odată ce ajungi priceput vei putea face lucrări pentru doritori. Vei ajunge propriul șef și te vei ocupa de găsirea și menținerea unor clienți. Pentru a putea face lucrările necesare vei avea nevoie de aparatură specială. Trebuie să deții cât mai multe dispozitive și unelte pentru a satisface nevoile clienților. Printre aparatele pe care trebuie neapărat să regăsesc și invertoare de sudură de la Micul-fermier.ro. Când vei avea îndemânarea necesară vei putea confecționa porți, garduri, ornamente metalice pentru locuințe, iar prețurile pe care le vor avea produsele tale le vei decide tu.

 

 

3.     Vidanjor

Un alt domeniu pe care l-ai putea exploata și din care ai putea obține venituri considerabile este cel al evacuării și curățării gurilor de scurgere. Chiar dacă este o meserie neplăcută din punctul de vedere al condițiilor de lucru, financiar poate deveni mai satisfăcătoare decât o muncă la birou.

 

Prin urmare, există domenii în care, dacă devii priceput, poți ajunge să faci mai mulți bani decât un angajat la o corporație.

            

Sursă foto: unsplash.com

 
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
ADR CENTRU

Primaria SIBIU

Management Salubrizare si Protectia Mediului

Pefoc
A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Comunicat Hoghilag
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA