Tribuna
Festivalul Gradinilor
Terorişti Al Qaida, studenţi la Sibiu
Terorişti Al Qaida, studenţi la Sibiu
Cei doi tineri, unul de 19 ani şi unul de 30 de ani, au fost declarate persoane indezirabile în România pentru raţiuni de securitate naţională pe o perioadă de 15 ani * S–a dispus luarea în custodie publică a străinilor până la îndepărtarea de pe teritoriul României * Potrivit SRI, Ramzan Muhammad şi Adeel Muhammad pregăteau comiterea unei acţiuni teroriste pe teritoriul României în perioada sărbătorilor de iarnă de către o structură extremistă afiliată ideologic organizaţiei Al–Qaida
Cei doi tineri pakistanezi despre care există informaţii că ar fi urmat să comită mai multe acte teroriste în România în preajma sărbătorilor de iarnă erau studenţi la Sibiu, însă nu au creat niciodată probleme. Toată lumea vorbeşte despre ei ca despre studenţi liniştiţi, Ramzan fiind, de altfel, doctorand. „Aseară (n. red. joi seara) am aflat şi eu şi va trebui să am o informare din partea Ser­viciului Român de Informaţii. Din partea Universităţii nu avem nimic de declarat pentru că nu am avut niciun fel de evenimente cu aceşti doi stu­denţi. Şi viza şi tot ceea ce în­seamnă selecţie sunt într-un program inter­naţional. Vizele se dau de către Am­basadă, deci noi nu am avut nimic de-a face cu acest lucru. Mă surprinde ce s-a întâmplat, pentru că noi nu aveam niciun fel de probleme cu aceşti doi studenţi, mai ales că unul este la doctorat, iar celălalt a venit de două luni”, a spus rectorul Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu, Ioan Bondrea.

Au venit cu bursă Erasmus în Sibiu

Ramzan era doctorand la Facultatea de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimen­tară şi Protecţia Mediului, specializarea Agricol – Alimentar, iar Adeel Muhammad este student la Inginerie.
Atât Ramzan Muhammad, cât şi Adeel Muhammad au venit în Sibiu cu Bursă Erasmus Mundus, iar selecţia lor s-a făcut la nivel european. „Ei au venit cu Erasmus Mundus. Selecţia se face la nivel european, selecţia se face şi în ţările gazdă, viza se dă de Ambasadă”, a mai spus Bondrea.
Unul dintre studenţii din Sibiu veniţi din Pakistan a spus că nu îi cunoaşte pe cei doi din vedere. Nu l-a căutat nimeni pentru a da declaraţii. „Nu ştiu nimic de ei. Nu ştiu dacă trebuie să îmi fac eu acum griji. Nu m-a contactat nimeni (n. red. dintre autorităţi). Oricum eu nu îi cunosc, nu am interacţionat prea mult cu ei. Ştiu că sunt de aici, studenţi, dar nu îi cunosc decât din vedere”, a declarat studentul.
O studentă din Bangladesh a spus şi ea că îl cunoştea pe Ramzan. Este şocată. Nu crede că băiatul cu care se întâlnea prin cămin, care era mereu respectuos, a fost implicat în ceva atât de grav. A spus, însă, că nu l-a mai văzut de mult, pentru că Ramzan se căsătorise şi stătea cu familia. „Ramzan a făcut aşa ceva? Nu cred! Ramzan al nostru, de aici? Nu mai aveam foarte multe legături cu el, pentru că nu mai locuia în cămin. Locuia cu familia lui. Ne mai întâl­neam pe stradă. Nu îmi vine să cred! E şocant! Locuia  într-un apartament aici. Nu îmi vine să cred. Nu ştiam nimic de asta şi nu înţeleg cum de s-a putut întâmpla aşa ceva”, a spus studenta din Ban­gladesh.

Ramzan și Adeel, persoane indezirabile

În 5 decembrie, la soli­citarea Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, o instanţă de judecată i-a declarat per­soane indezirabile, în Româ­nia, pe cetăţenii pakistanezi Ramzan Muhammad (30 de ani) şi Adeel Muhammad (19 ani), pentru raţiuni de securi­tate naţională pe o perioadă de 15 ani. "Admite sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti în contradictoriu cu intimaţii Ramzan Muhammad, Adeel Muhammad şi Inspectoratul General pentru Imigrări. Declară pe numiţii Ramzan Muhammad, cetăţean pakis­tanez, născut la data de 1.01.1982 în Layyah - Pakis­tan, fiul lui Muhammad Yousaf şi Salma Bibi, şi Adeel Muhammd, cetăţean pakis­tanez, născut la data de 4.04.1993 în Layyah - Pakistan, fiul lui Muhammad Khalil şi Asia, ca persoană indezirabilă pentru raţiuni de securitate naţională pe o perioadă de 15 ani. Dispune luarea în custodie publică a străinilor până la îndepăr­tarea de pe teritoriul Româ­niei în temeiul art. 97 alin.(3) OUG nr. 194/2002. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la comunicare”, a decis Curtea de Apel Bucureşti, care urmează să-şi motiveze soluţia.

Structură afiliată  Al-Qaida

Potrivit comunicatului Ser­vi­ciul Român de Informaţii (SRI), cetăţenii străini Ram­zan Muhammad şi Adeel Muhammad pregăteau co­mi­terea unei acţiuni teroriste pe teritoriul României în perioada sărbătorilor de iarnă de către o structură extremistă afiliată ideologic organizaţiei Al-Qaida. În acest sens, SRI şi celelalte instituţii din cadrul Siste­mului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Terorismului (SNPCT), au mo­ni­torizat "acţiunile între­prinse de către membrii struc­turii aflaţi în ţara noastră, consideraţi «puncte de spri­jin», ce se aflau sub coordo­nare externă, în condiţii de conspirativitate".
"S-a stabilit că aceştia urmau să asigure suport pentru desfăşurarea întregii operaţiuni, relevant fiind şi faptul că unul dintre cei în cauză deţine cunoştinţe cu privire la confecţionarea unor dispozitive explozive impro­vizate”, menţionează comuni­catul SRI.
De asemenea, s-au obţinut informaţii potrivit cărora, pen­tru punerea în aplicare a acţiu­nii pre­conizate, s-a încer­cat cooptarea unor persoane cunoscute ca susţinători ai unor grupări jihadiste, care să acţioneze împreună cu "punctele de sprijin" din România.
Datele şi informaţiile rele­vante obţinute în caz au fost valorificate, potrivit legii, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, care a susţinut în faţa instanţei competente propunerea SRI de declarare ca indezirabili a cetăţenilor străini Ramzan Muhammad şi Adeel Mu­hammad implicaţi în activităţi de natură a afecta grav securitatea naţională pe profil antiterorist, evidenţiază comunicatul SRI.
Curtea de Apel Bucureşti a emis miercuri, 5 decembrie, decizia nr. 6.906, prin care cetăţenii străini R.M. şi A.M. au fost declaraţi indezirabili pentru o perioadă de 15 ani.
Urmare a Sentinţei Curţii de Apel Bucureşti, cei doi cetăţeni străini au fost reţinuţi şi luaţi în custodie publică, în vederea îndepărtării de pe teritoriul naţional.
Purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, a declarat joi, pentru Mediafax, că doi cetăţeni străini, cărora nu  le-a precizat vârsta sau cetăţenia, au fost implicaţi în pregătirea unor activităţi ale unei structuri afiliate Al Qaida de comitere de acţiuni teroris­te pe teritoriul României în perioada Sărbătorilor de iarnă, fiind reţinuţi şi urmând să fie îndepărtaţi din Româ­nia.
comentarii
10 comentarii

INFO de la serviciile secrete externe au fost esentiale pentru anihilarea celuiei de la Uni. Sibiu.
Vara litoral Bulgaria, iarna Sibiu .... !
FSB
08.12.2012 02:05
Ramzan s-a deconspirat in felul urmator : cand un agent SRI l-a provocat sa vorbeasca despre BUMBACUL PAKISTANEZ,acesta a inceput sa se balbaie :
Bum...bum...bum...bumbac, pac...pac...pac... pakistanez !!!
abc
08.12.2012 08:21
Conducerea ULBS face propaganda continua pentru Erasmus Mundus. Cred ca acum incep sa se lecuiasca.
pakistan
08.12.2012 08:57
Va rugam sa il iertati pe securistul sef al ULBS, a avut o scapare, are si el o varsta.
scuze
08.12.2012 09:11
Par inofensivi,sant niste TERORISTI CU FATA UMANA
ABC
08.12.2012 12:43
Drept sa zic ma cam indoiesc de vreun "bumbac" pakistanez prin Romania... Te cam pune pe ganduri o stire deasta.
In primul rand te intrebi dece dracu n-au ales Germania ca e plin de pakistanezi peacolo, sau Ungaria !? ,ca e mai dezvoltata ...
Sibiu
08.12.2012 14:08
Un cuplu era in vacanta in Pakistan. La un moment dat, fiind la cumparaturi, au intrat intr-un mic magazin de sandale. Din interior au auzit pe cineva cu accent pakistanez zicand:
- Strainilor ! Va rog, intrati ! Poftiti in umila mea pravalie!
Cei doi au ascultat indemnul. Pakistanezul le spuse:
- Am niste sandale speciale de care voi doi sunt sigur ca ati fi interesati. Cu ele se poate face sex salbatic, cum face o mare camila a desertului.
Sotia era fascinata de relatarea pakistanezului, dar sotul ei simtea ca nu are nevoie neaparata de ele, considerandu-se un maestru al sexului, asa incat il intreaba pe vanzator :
- Cum ar putea niste sandale sa imi mareasca potenta?
Pakistanezul a replicat :\
- De ce nu le incerci si vezi de unul singur ?
Ei bine sotul, dupa ce s-a certat un pic cu sotia lui, s-a hotarat in cele din urma sa le incerce. Imediat ce si le-a pus in picioare, privirea lui a devenit salbatica. Era ceva ce sotia lui nu mai vazuse de multi ani - putere sexuala pura. Cat ai clipi din ochi, sotul l-a impins pe pakistanez, l-a aruncat pe masa si a inceput sa traga de pantalonii tipului. In tot acest timp pakistanezul zbiera:
- LE-AI PUS INVERS ! LE-AI PUS INVERS!
hi, hi, hi
08.12.2012 14:14
dar de teroristii romani care vin din italia si spania de ce nu ziceti nimic
studenti la ulbs de isis cumpara examene cu prezenta altora sau cu apaarate de tip urechelnita
si isi iauu examanele ca platesc
prezenta la un examen a altuia costa 1 st whiski si 1 mil de lei ,incercati pein barurile din zona facultatilor
o lucrare simpal costa 20 eur,dsprte diploma altadata
studenti!!!!la idd ulbs
daria
08.12.2012 14:49
penibil ! daca aia sunt teroristi, inseamna ca basescu a fost domnisoara in tinerete :)))
:)))
08.12.2012 18:15
!!! Fereasca Dumnezeu de-o bomba pusa de nemernicii imputiti fanatici in Piata Mare in seara de Craciun sau de Anul Nou !!!
!! rede ca nu i-ar mai arde nimanui de gluma intr-o astfel de situatie !!
! Multumesc SRI , insemna ca inca mai functionezi normal !
CGV
09.12.2012 09:39
Din aceeasi categorie
Sevis - din Marginimea Sibiului

Somarest

Festivalul Gradinilor

venactiv

Comunicat de presa policrom

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
PORTAL MEDICAL
Postare anunturi
Licitatie publica

accentmedia