Continental
Tribuna
Teracota Mediaș expune cahlele transilvănene la Muzeul Astra
Vasile ANTIPA
1167 vizualizari
Teracota Mediaș expune cahlele transilvănene la Muzeul Astra

Sibienii sunt așteptați la un eveniment deosebit. Vineri 13 iulie, de la ora 13 vor fi deschise porțile Pavilionului din Jina de la Muzeul Astra pentru o expoziție de cahle pictate, manufacturate în Mediaș la ultima fabrică de sobe cu cahle presate și pictate manual din România.

Expoziția „Teracota, mon amour!” este o colaborare între Asociația Imbold și Teracota Mediaș cu scopul de a atrage atenția asupra unor meșteșuguri și manufacturi pe cale de dispariție pentru a le ajuta să supraviețuiască și sa să adapteze la secolul 21.

“La eveniment va fi prezentă o parte din mica echipă a fabricii, inclusiv tânăra sculptoriță Costescu Nicoleta Iulia, absolventă a Universității Națională de Arte din București.  Alături de piesele ceramice, in cadrul „Teracota, mon amour!” vor fi expuse mai multe sobe mobile cu cahle pictate lipite cu pământ galben. În cadrul vernisajului, unul dintre meșterii presatori ai Teracota va susține un workshop de manufacturat cahle folosind exclusiv tehnici și unelte tradiționale, utilizate în fluxul zilnic de producție al fabricii”, explică organizatorii expoziției.

 

comentarii
2 comentarii

Sunteți interesat să obțineți un împrumut autentic pentru dvs. de afaceri sau de uz personal? Ați fost în căutarea unui împrumut de mult timp și încă mai este dificil să obțineți împrumutul dvs. impus? Nu vă mai faceți griji, eu sunt Josef Wilmer un creditor privat certificat și vă voi oferi împrumuturi la 2%, acest lucru fiind disponibil atât pentru persoane fizice, cât și pentru întreprinderi. Trimiteți la adresa de e-mail Europafunding@gmail.com și obțineți aprobarea de azi.
Josef Wilmer
10.07.2018 11:45
De unde as putea cumpara aceste tipuri de cahle?
Nina
28.11.2018 21:40
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia