Continental
Tribuna
Taxa de poluare auto scade cu până la 25%

Guvernul a aprobat proiectul de lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, iniţiat de Ministerul Mediului şi Pădurilor, proiect care prevede redu­cerea taxei cu până la 25%, dar şi plata acesteia pentru maşinile înmatriculate înainte de 2007. Potrivit unor surse guvernamentale, citate de Mediafax, dacă taxa de poluare plătită începând cu 1 iulie 2008 este mai mare decât cea rezultată din aplicarea noii legi, contribuabilii pot să solicite restituirea diferenţei de bani.
Taxa de poluare va fi plătită, o singură dată, pentru auto­vehiculele noi sau second-hand înmatriculate pentru prima dată în România, indife­rent dacă autovehiculul este produs în ţară sau străinătate, cât şi pentru autovehiculele înmatriculate înainte de anul 2007 pentru care nu a fost plătită o astfel de taxă.
Taxa va fi calculată pe baza unor criterii precum tipul moto­rizării, capacitatea cilindrică, emisiile de CO2 şi deprecierea autoturismului.
Prima formă a proiectului de modificare a taxei prevedea o diminuare a acesteia cu aproxi­mativ 30%, de la 1 iulie.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia