Tribuna
Sevis
Târg tradiţional şi mini- campanie de vaccinare anti Covid – 19, la Muzeul „Badea Cârţan” (Cârţişoara)
Dan FRÂNCU
378 vizualizari
Târg tradiţional şi mini- campanie de vaccinare anti Covid – 19, la Muzeul „Badea Cârţan” (Cârţişoara)

Sâmbătă şi duminică (12 – 13 iunie), Muzeul „Badea Cârţan” din Cârţişoara va găzdui două importante activităţi: târg tradiţional, dedicat artizanilor şi producătorilor locali şi zonali, şi campania de vaccinare anti Covid – 19. În cele două zile, începând cu ora 10, cei interesaţi vor putea să-şi achiziţioneze diverse produse realizate de producători şi artizani locali şi din zona apropiată. Târgul tradiţional se va desfăşura în curtea muzeului, iar participanţii (expozanţi, comercianţi, producători, meşteri populari etc) vor asigura, cu siguranţă, diversitatea şi atractivitatea acţiunii. În paralel cu târgul tradiţional, între orele 10,30 şi 17, în interiorul Muzeului „Badea Cârţan” se va desfăşura o mini-campanie de vaccinare anti Covid – 19. Cei ce doresc să le fie administrat vaccinul imunizant împotriva SARS-CoV-2, localnici sau vizitatori, care nu au mai făcut acest vaccin, se pot prezenta cu actul de identitate şi vor fi vaccinaţi de personalul medical asigurat de Direcţia de Sănătate Publică Sibiu. Pentru această acţiune vor fi folosite doze de vaccin Pfizer- BioNTech sau Johnson & Johnson (Janssen), în funcţie de preferinţa fiecărui cetăţean. Organizatorii informează că, pentru persoanele ce vor alege să fie vaccinate cu serul Pfizer – BioNTech, va fi organizată o acţiune similară peste trei săptămâni, când va fi administrată doza de rapel. Cele două evenimente sunt organizate de Primăria comunei Cârţişoara.

comentarii
1 comentarii

Medicii militari ieșeni din cadrul caravanei mobile de vaccinare împotriva COVID-19 spun că la rapel nu se mai prezintă toate persoanele vaccinate anterior cu prima doză. De când au început administrarea celei de-a doua doze a serului Moderna, cel puțin în fiecare localitate o persoană nu mai ajunge la rapel, motivul fiind decesul.
„Pe data de 5 iunie 2021 am fost cu caravana mobilă în comuna Schitu Duca, unde 50 de persoane au fost și au făcut rapelul cu serul Moderna și alte 30 cu Johnson & Johnson, iar în comuna Dobrovăț s-au prezentat doar 40 de persoane la rapel, din 42, câte erau programate, deoarece, din păcate, o persoană a decedat și o alta a făcut un atac vascular cerebral și nu s-au mai putut prezenta la rapel.
În ultima vreme, de când am început administrarea celei de-a doua doze în cadrul caravanei mobile, în fiecare localitate ne-am confruntat cu astfel de situații. Cel puțin câte o persoană nu s-a mai prezentat la rapel, deoarece a decedat. Medicii de familie pot confirma faptul că aceste decese nu sunt provocate de vaccin, persoanele fiind bătrâne, în jur de 80 de ani, sau bolnave”, a precizat col. Iulian Pleșescu, reprezentantul Spitalului Clinic Militar de Urgență din Iași.
13.06.2021 17:20
Din aceeasi categorie
O istorie ragasita

sibiu-turism

Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Anunturi Tribuna

EVENIMENT TV

Vacanta Eurotrip
info
PORTAL MEDICAL
Licitatie publica

accentmedia