Tribuna
PNL
Sute de baloane colorate au zburat în Sub Arini
Sute de baloane colorate au zburat în Sub Arini

Statuia lui Eminescu din Parcul Sub Arini a fost locul de unde şi-au luat zborul duminică seara sute de baloane colo­rate. Aici s-au aflat părinţii copiilor care nu s-au mai născut, evenimentul încercând să fie, de fapt, o petrecere în cinstea şi în memoria acestora, după cum a arătat Simona Marţi, reprezentantul Organi­zaţiei E.M.M.A, organizatorul manifestării.
Prin această acţiune, Sibiul s-a aliniat altor 15 oraşe: Bucu­reşti, Baia Mare, Botoşani, Braşov, Buzău, Cluj-Napoca, Con­stanţa, Craiova, Dej, Iaşi, Oradea, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Târgu Jiu şi Timişoara, dar şi străinătăţii, pentru că baloanele purtând numele copiilor care nu s-au născut niciodată, dar şi mesaje pentru ei, au luat drumul ce­rului concomitent în toate aceste localităţi, la ora locală 18.07. "Ne-am adunat aici să cele­brăm copiii prea curând plecaţi de lângă noi, printr-o petrecere în lipsa lor", a spus Simona Marţi, care a arătat că acţiunea se desfăşoară deja de trei ani.
Acţiunea, singura de acest gen din România, care a mar­cat Ziua Părinţilor de Îngeri, nu i-a adunat la un loc doar pe părinţii din ţara noastră, ci şi pe cei din Londra (Anglia), Jossigny (Franţa) şi Kummer­s­bruck (Germania), care şi-au amintit de copiii pe care nu i-au văzut, de fapt, niciodată. La Sibiu, într-un cadru plin de culoare şi de muzică, creat de participanţii de toate vârstele, au fost eliberaţi proumbei, s-au aprins lumânări alături de părinţi evenimentul adunân­du-i la un loc şi pe prietenii şi susţinătorii acestora.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
qhouse sibiu

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Comunicat lansare „Inovare prin informatizare la nivelul Consiliului Judetean Sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia