Continental
Tribuna
Subsoluri inundate şi canale pluviale înfundate, la liceul din Mîrşa
Subsoluri inundate şi canale pluviale înfundate, la liceul din Mîrşa

Execuţia lucrărilor cuprinse în proiectul de modernizare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare din Avrig şi Mîrşa, precum şi cele de refacere a carosabilului afectat, au creat nenumărate probleme şi mult disconfort în ambele localităţi. Atât modalitatea de lucru a echipelor de muncitori, cât şi modul în care este gestionată de cei responsabili întreaga situaţie, sunt chestiuni care nu au avut deloc o derulare normală, nemulţumirea cetăţenilor faţă de aceste aspecte fiind la cote foarte înalte.
Ploile abundente căzute în ultima perioadă au acutizat şi mai mult problemele, acum ieşind la iveală alte câteva nereguli cauzate tot de modul de lucru al muncitorilor implicaţi în execuţia acestui important proiect. Un exemplu în acest sens (deşi lista de nereguli ce ies la iveală poate fi completată cu multe asemenea rubrici) a fost semnalat la sfârşitul săptămânii trecute, pe un site de socializare, de directorul Liceului Tehnologic Mîrşa, prof. ing. Maria Şinca, care a constatat cu tristeţe că apa de ploaie a ajuns să inunde subsolurille mai multor imobile ale instituţiei de învăţământ (sala de festivităţi, corpul principal al liceului) şi să blocheze accesul la toate ateliere şcoală, din cauza muncitorilor ce, în acelaşi timp executarea lucrările pentru care au fost plătiţi, au înfundat şi ambele canale pluviale existente în acea zonă. Nemulţumită de cele constatate dar mai ales conştientă de faptul că remedierea acestei situaţii nefericite înseamnă, mai mult ca sigur, „multă muncă şi bani aruncaţi, acolo unde totul era totul era frumos”, Maria Şinca l-a invitat pe primarul Avrigului, Arnold Gunter Klingeis, să vadă cu ochii săi dezastrul şi a avertizat public membrii comisiei de recepţie pentru lucrările de reface a carosabilului că situaţia nu este deloc bună iar lucrarea nu poate fi considerată finalizată la parametrii normali. (Dacă membrii comisiei de recepţie a lucrărilor nu semnează procesul verbal de recepţie pentru o anumită lucrare, firma ce a executat lucrarea nu îşi primeşte banii pentru aceasta.) 
Directorul instituţiei de învăţământ din Mîrşa a mai precizat că va sesiza şi în scris cele constatate, sperând că nedecontarea  lucrării efectuate în zonă, până la remedierea situaţiei (desfundarea canalelor pluviale şi evacuarea apei din subsoluri), va aduce un plus de responsabilitate pentru societatea executantă.
D.F.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

ULBS

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia