Tribuna
PNL
Studii francofone, în volum
Studii francofone, în volum

Douăzeci de studii de limba şi literatura franceză, de lingvistică, didactică, traductologie şi francofonie sunt cuprinse în cel mai nou volum editat de Catedra de Studii Franceze şi Francofone a Universităţii "Lucian Blaga". Volumul "15 ans d’études françaises et francophones à l’Université « Lucian Blaga » de Sibiu" a fost lansat marţi şi reuneşte comunicări prezentate cu prilejul aniversării a 15 ani de existenţă a Catedrei.
"Este un volum colectiv realizat prin colaborarea celor mai mulţi dintre colegii de la Catedra de Studii Franceze, dar şi a unor specialişti din ţară, precum Irina Mavrodin, din străinătate, a unor studenţi şi masteranzi pe care îi pregătim", a declarat Mircea Ardelean, coordonatorul volumului. Caracterul eterogen al publicaţiei a fost remarcat şi de Dragoş Varga, cadru didactic ULBS, care a adăugat că acest "tutti frutti de materiale este însă de o foarte bună calitate". Reprezentările lui Jean Calvin, noţiunea de model, opera lui Maupassant, corespondenţa lui Flaubert, mărci ale infinitivului - sunt câteva dintre temele ce au stat la baza studiilor.
Editarea şi tiparirea volumului, precum şi susţinerea financiară a organizării sesiunii aminitite sunt rezultatul unui grant ştiinţific, contractat cu Autoritatea Naţională pentru Cercetarea Ştiinţifică în Învăţământul Superior.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia