Tribuna
PNL
Studenţi din diferite părţi ale lumii s-au întâlnit la ULBS
Liuba STARII
1256 vizualizari
Studenţi din diferite părţi ale lumii s-au întâlnit la ULBS
Familia Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu s-a mărit cu 80 de studenţi, veniţi din diferite ţări şi continente, pentru a studia economia, literele, jurnalismul, ingineria şi alte domenii. În timp ce studenţii şi profesorii ULBS s-au obişnuit cu fiecare colţ al Sibiului, „Erasmuşii” au venit să descopere oraşul şi să facă cunoştinţă cu tradiţiile şi obiceiurile româneşti şi, bineînţeles, cu viaţa de noapte a acestuia.

Studenţii sibieni şi colegii lor de la alte facultăţi ale lumii s-au întâlnit, joi, 8 martie, în holul Facultăţii de Litere, unde au făcut un schimb de experienţă, au povestit despre întâmplări haioase şi descoperiri făcute în timpul studiilor în străinătate. De exemplu, Corneliu, un student de la Facultatea de Inginerie, care s-a întors de la Madrid, a povestit cum a gafat cu alegerea transportului şi, în loc de o călătorie plăcută cu avionul, a achitat dublu şi a "supravieţuit", dupã cum a spus el, 70 de ore în autocar, pe ruta Galaţi-Madrid. De asemenea, Corneliu a rămas mirat de prezenţa regulată a studenţilor spanioli la cursuri. Cu toate că nu se face listă de prezenţă, spaniolii nu chiulesc de la ore.

Un nou parteneriat ULBS, datorită unui student

Un alt student, Ionuţ, din aceeaşi facultate, a mărturisit că nu a găsit în lista de universităţi disponibile la Viena ceea ce a vrut şi, atunci, a încheiat un acord cu universitatea dorită, aducând astfel facultăţii sale încă un partener. După şase luni petrecute în Austria, Ionuţ a decis să prelungească contractul de studii şi să mai rămână la Viena.

Joi, coordonatorii proiectului au prezentat şi le-au explicat studenţilor procedura de selecţie şi admitere la facultăţile partenere şi au împărtăşit propriile experienţe de studiu în străinătate. Prof. univ. dr. Ioana-Narcisa Creţu a menţionat că dacă studenţii străini se simt bine la Sibiu, atunci şi studenţii ULBS, cu siguranţă pot descoperi cu plăcere alte ţări şi oraşe, deschizându-li-se noi perspective odată cu această experienţă.

În final, studenţii nou-veniţi şi-au împărtăşit primele impresii. "Sunt aici doar  de o săptămână, dar mi se pare că a trecut o viaţă. Îmi place să cunosc oameni diferiţi şi să mă plimb pe străzile oraşului", a spus Jasmin din Egipt. Studenţii din Slovacia au mărturisit că Erasmus e o bună ocazie de a fi independent, de a fi de sine-stătător într-o ţară străină, fără ajutorul părinţilor. O studentă din Cambodgia a povestit că abia aşteaptă să descopere şi alte oraşe ale României.

Anual, aproximativ 250 de studenţi de la ULBS solicită o bursă Erasmus, în valoare de 400-700 de euro, pentru studii în străinătate.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

anunt de intentie consultanta

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia