Tribuna
PNL
Start pentru noul Hotel of Ice
Dan FRÂNCU
1643 vizualizari

Condiţiile meteorologice din ultima perioadă (ninsoare abundentă, temperaturi negative etc.), au determinat responsabilii Proiectului de Marketing Turistic “Hotel of Ice- Bâlea Lac” să demareze lucrările pentru un nou Hotel de Gheaţă. În cursul zilei de luni, prima echipă de muncitori a ajuns la Bâlea Lac şi după parcurgerea unor etape pregătitoare, a început munca la ridicarea ineditului hotel. S-a stabilit care va fi locul unde va fi amplasat hotelul, au fost trasate primele contururi, s-au fixat primele cofraje şi a început încărcarea acestora cu zăpadă şi apă, astfel încât să fie ridicaţi primii pereţi ai obiectivului.
Surse din cadrul Klingeis Consulting, societatea ce se ocupă de acest proiect, ne-au informat că, deocamdată, la Hotel of Ice Bâlea Lac lucrează şapte oameni dar în zilele următoare, când probabil se va trece şi la tăierea calupurilor de gheaţă din lacul Bâlea, numărul muncitorilor se va mări.
La peste 2.000 de metri altitudine, în căldarea glaciară a lacului B]lea, în acest sezon de iarnă Hotel of Ice, unicul obiectiv de acest fel din Europa de Sud-Est, va fi construit pentru a opta oară. Obiectivul va fi amplasat în aproximativ acelaşi loc ca anii trecuţi, pe terenul situat în imediata apropiere a Staţiei de Telecabină de la Bâlea Lac.
Am mai aflat că, alături de Hotel of Ice, va fi ridicat şi “satelitul” acestuia, o structură formată din trei camere de tip iglu, unite de un hol central şi coridoare, precum şi deja celebra Biserică de Gheaţă.
“Dacă condiţiile meteorologice vor fi favorabile acestei activităţi (temperaturi scăzute şi ninsori abundente) şi nu se vor ivi situaţii excepţionale, Hotelul de Gheaţă va fi gata pentru vizitare în ziua de Crăciun a acestui an. Şi primii turişti cazaţi la Hotel of Ice din acest sezon vor sosi la Bâlea Lac tot la sărbătoarea Crăciunului.
Până după Revelionul 2013, cea mai mare parte a locurilor de cazare la Hotel of Ice, sunt deja rezervate”, se mai menţionează în comunicatul de presă trimis de responsabilii proiectului.
Cei mai dornici de adrenalină şi aventuroşi turişti îşi pot rezerva o cameră la cel mai nou Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac sau pot afla informaţii suplimentare despre proiect, telefonând la numărul 0269.52.31.11 sau accesând pagina de internet a Hotel of Ice la adresa www.hotelofice.ro.
comentarii
2 comentarii

A inceput serialul cu Hotelul de Gheata (Ice). Sunt curios cate episoade va avea pana se topeste, prin luna mai.Le numar si va informez. Publicitate gratuita sasului de la Balea (Avrig).
Vipera
04.12.2012 11:05
Ma bucur sa vad ca se pastreaza traditia!
Sibiul se pastreaza la inaltime pe piata hoteliera!
Hotel Invest
04.12.2012 12:38
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica