Tribuna
Spitalul, "terenul de fotbal" al lui Alex
Andra MARINESCU
2875 vizualizari
Spitalul,
Alex are 12 ani. Când o să crească, vrea să devină medic, să joace fotbal şi să înveţe să vorbească limba engleză. Pentru ca prietenii săi să fie şi de peste hotare. Deşi îşi doreşte aceste trei lucruri, nu îşi poate îndeplini, însă, niciunul. Deocamdată nu se poate gândi că ele pot deveni realitate. Deoarece nu are timp. De când s-a născut, băiatul stă numai prin spitale, deoarece s-a născut cu o malformaţie congenitală, care i-a afectat mâna şi piciorul drept. Astfel, membrele drepte sunt mai scurte decât cele stângi, iar ca să poată merge normal poartă pantofi ortopedici pentru egalizarea lungimii picioarelor.

La cei 12 ani, Alexandru Nechita nu numără copiii cu care se joacă afară. Ci operaţiile la care a fost supus. Băiatul a trecut prin nu mai puţin de 35 de intervenţii chirurgicale. Dar greul abia acum începe. Mai are nevoie de câteva, ca să i se egaleze mâinile şi picioarele. Alex îşi doreşte din toată  inima să alegre cu prietenii pe afară, să joace fotbal şi să fie un al doilea Ronaldo, idolul lui, să călătorească să vorbească în engleză. Pentru că "numai oamenii importanţi vorbesc limbi străine", mărturiseşte el. Când vorbeşte despre viitor, spune că vrea să devină medic, pentru că are o admiraţie aparte pentru cei care îi fac sănătoşi pe copii.
"Pas cu pas pentru Alexandru"
Pentru a-l ajuta pe Alex, Asociaţia "Salvează o inimă" a demarat o campanie umanitară: "Pas cu pas pentru Alexandru". Aceasta este desfăşurată în colaborare cu centrul educaţional internaţional "Helen Doron English". Cei care doresc să îi aducă lui Alex zâmbetul pe buze şi mingea pe terenul de fotbal pot dona online, pe platforma www.salveazaoinima.ro/campaigns/alexandru-nechita/, sau în conturile bancare ale părinţilor: RO08BTRL03804201J46557XX (SWIFT: BTRL RO 22 XXX – cont în euro) şi RO33BTRL0380 1201J46557XX (cont în lei). Alexandru are nevoie de 22.000 de lei.
"Noi considerăm că fiecărui copil trebuie să îi oferi şansa să-şi îndeplinească visele. Este datoria noastră, a societăţii, să nu ne dezamăgim copiii şi să îi ajutăm să devină ce vor ei în viaţă. Alexandru nu ratează niciun meci de fotbal şi vrea ca într-o bună zi să înscrie goluri, aşa cum o face Cristiano Ronaldo, să ajute şi el, la rândul lui, alţi copii, din calitatea de medic, să viziteze toată lumea şi să vorbească limba engleză la un nivel avansat. Stă în puterea noastră să-i facem viaţa minunată acestui copil frumos", a spus Liliana Necşoiu, coordonatorul Centrului educaţional Helen Doron English.

 







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA