Tribuna
Spitalul Judeţean de Urgenţă Sibiu a primit clasificare de gradul II definitivă
Spitalul Judeţean de Urgenţă Sibiu a primit clasificare de gradul II definitivă

Managerul Spitalului Judeţean Sibiu, Liviu Cotârlă, a declarat, ieri, anunţat, că unitatea a primit clasificare definitivă de gradul II. Cu alte cuvinte, cea mai mare unitate spitalicească din Sibiu este una de competenţă înaltă. Ca urmare a acestui fapt,  finanţarea urmează să crească de la 1.444 de lei pentru fiecare caz rezolvat, la 1.600 de lei. Cotârlă spune că s-a decis clasificarea spitalului la gradul II, competenţă înaltă, în urma evaluării din luna februarie, de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii. “Faptul că este de gradul doi fără conformare creşte finanţarea de la 1.444 de lei pe caz rezolvat, la 1.600 de lei. Ceea ce aduce un plus important în actul medical. Asta înseamnă că s-au rezolvat toate problemele de conformare la Spitalul Judeţean Sibiu. De săptămâna aceasta, spitalul este gradul II fără condiţii de conformare, condiţii care însemnau îmbunătăţirea unor probleme tehnice şi de dotare”, a declarat Liviu Cotârlă.
Întrebat cum s-a obţinut această clasificare deşi unitatea nu a cumpărat un aparat RMN, condiţie esenţială pentru clasificarea definitivă, Cotârlă a precizat că aparatul va fi achiziţionat de către Ministerul Sănătăţii.
Totodată, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Ioan Cindrea, a precizat că instituţia pe care o conduce va suporta 5 la sută din costul unui nou aparat RMN, urmând ca restul să fie suportat de către Ministerul Sănătăţii.  Cindrea a precizat că la fel se va întâmpla şi cu celelalte aparate de care este nevoie, respectiv un accelerator de particule şi un angiograf.
Potrivit datelor oferite de reprezentanţii spitalului, un aparat RMN costa 5,2 milioane de lei, contribuţia CJ Sibiu urmând să fie de 263.000 de lei.
Întrebat dacă este normal ca un spital clasificat cu gradul II să aibă bisturie vechi de 30 de ani, aşa cum a declarat, joi, preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean, Paul Porr, Cotârlă a declarat că “instrumentarul vechi de 30 de ani probabil că a fost casat anul trecut sau acum doi ani”, dar a apreciat că ar avea nevoie de foarte multe lucruri.
Potrivit clasificării stabilite de Ministerului Sănătăţii, spitalul de categoria II prezintă un nivel de competenţă înalt, are între 400 şi 1200 de paturi, are structuri care funcţionează ca baze clinice pentru activitatea de învăţământ, având relaţii contractuale cu o instituţie de învăţământ medical superior acreditată şi deserveşte populaţia judetului din aria sa administrativ-teritorială, precum şi a judeţelor limitrofe (350.000 – 1.500.000 locuitori).



comentarii
3 comentarii

ca unii se intereseaza de spital si dotarea acestuia e bine
spitalul trebuie dotat cu ce-i mai bun pentru bolnavi
din pacate sint f multi
daria
04.03.2013 08:04
noi todeauna trebuie s-a fim in spatele cuiva todeauna aia de la centru ocoloeste sibiul in cea ce priveste dotarile de ultima generatie si asta ca s-a te lege de alte clinici din tara de acea si todeauna clasificari mediocre pentru compromitere
oarecare
04.03.2013 08:31
DOAMNE DE CATA MARINIMIE DISPUNE CINDREA OFERIND 5 % DIN COSTUL UNUI APARAT RMN !!!!!!!!!!!!!!!! CE NE-AM FI FACUT DACA AJUNGEA PRIMAR ACEST INDIVID ?
Pensionar
04.03.2013 13:09
Din aceeasi categorie
Abonamente

Deposib

EVENIMENT TV
visa medica
Tribuna
Filarmonica de Stat Sibiu
Comunicat de presa