Articol
"Anul acesta ne conturăm programul în jurul sloganului poveşti pentru crescut oamenii mari. O serie de cadouri dedicate tuturor categoriilor de public, pentru a ne aduce împreună, vor deschide o fereastră spre un imaginar fabulos care să motiveze un viitor mai bun pentru fiecare dintre noi. La mulţi ani tuturor artiştilor şi lucrătorilor din lumea teatrului, dar şi publicului, căci fără spectatori, teatrul nu ar exista!”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii şi Tineret din Sibiu.
"Despre stele” este un spectacol destinat copiilor cu vârsta peste 4 ani şi are ca principale teme toleranţa şi comunicarea. Povestea lui Lum şi Echo este menită să ne reamintească despre importanţa prieteniei şi că lumina interioară vine întotdeauna din iubire şi înţelegere, niciodată din stereotipuri şi restricţii. În fiecare seară privim stelele, dar cât de mult ştim, de fapt, despre ele? Ce aţi spune dacă aţi afla că, undeva, deasupra norilor, există nişte creaturi care sunt responsabile să aducă lumina pe Pământ? Lum şi Echo trăiesc de o eternitate acolo sus, deasupra noastră, şi sarcina lor este să aprindă în fiecare seară stelele. Regulile stricte şi preconcepţiile, însă, ajung să genereze un conflict între cei doi vechi prieteni. Din fericire, lampagiii noştri au parte de un mic imbold din exterior, care îi ajută să vadă lucrurile într-o altă lumină. Acest spectacol are o durată de aproximativ 45 de minute.
Credite artistice de: Ana Cucu-Popescu; regia: Delia Gavliţchi; scenografia: Tomos Tünde; muzica: Max Anchidin; cu: Andreea Ajtai şi Cătălin Filip; voci: Anna Traistă, Elias Gog, Tudor Lupea, Lucas Gog şi Petra Traistă; sunet şi lumini: Bianco Erdei
Rezervarea locurilor se poate face direct la sediul Agenţiei de Bilete a Teatrului „Gong” din str. Al. Odobescu 4, sau prin e-mail la ticketing(@)teatrulgong.ro, în limita locurilor disponibile. Vă rugăm să faceţi rezervările în avans, deoarece estimăm, în baza istoricului din acest an, ca toate locurile să se epuizeze în mai puţin de 24 de ore. Vă rugăm să specificaţi numele dvs. şi numărul de locuri necesar. Rezervările expiră cu 15 minute înainte de începerea reprezentaţiei.
Ziua Mondială a Teatrului a fost creată de Institutul Internaţional de Teatru, în cadrul Congresului Mondial de la Viena, în anul 1961 şi a fost sărbătorită prima oară în 1962, la 27 martie, ziua în care se deschidea stagiunea Teatrului Naţiunilor din Paris. De atunci, în fiecare an, la aceeaşi dată, comunitatea teatrală internaţională, artişti şi public deopotrivă, celebrează Ziua Mondială a Teatrului. Înfiinţat în 1948 la iniţiativa UNESCO şi a unor personalităţi de seamă din domeniul teatrului, Institutul Internaţional de Teatru este cea mai importantă organizaţie internaţională neguvernamentală din domeniul artelor spectacolului, având relaţii oficiale de consultare şi asociere cu UNESCO.