Tribuna
Specialişti de la Antidrog Sibiu au „predat” la liceul din Mîrşa
Dan FRÂNCU
2613 vizualizari
Specialişti de la Antidrog Sibiu au „predat” la liceul din Mîrşa

Reprezentanţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Sibiu din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog, au fost, de curând, oaspeţii Liceului Tehnologic Mîrşa, unde au susţinut o serie de prezentări referitoare la pericolele la care se expun cei ce devin consumatori ai anumitor tipuri de droguri. În câteva serii, în care şi-au expus materialele diferit, în funcţie de categoria de elevi cărora s-au adresat, asistentul social Maria Radu şi psihologul Adina Danciu au încercat să prezinte categoriile de droguri cunoscute şi efectele pe care consumul substanţelor de acest fel îl au asupra cunsumatorilor. Un accent deosebit a fost pus pe consumul de alcool şi tutun, două dintre drogurile legale foarte răspândite.

Cele două reprezentante ale Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Sibiu au explicat copiilor etapele prin care trece un consumator, cu detalierea fiecăreia şi au încercat, prin diverse metode interactive, să conştientizeze audienţa despre nocivitatea acestor obiceiuri (consumul de alcool şi fumatul). Fiecare prezentare s-a încheiat cu un concurs, în cadrul căruia elevii au fost provocaţi să răspundă la întrebări simple, legate de subiectul ce tocmai a fost dezbătut. Elevii ce au ştiut răspunsurile la cele mai multe întrebări, dovedind astfel şi că au fost atenţi la prezentările efectuate şi au interacţionat cu cele două formatoare, au fost răsplătiţi cu tricouri.

Poate cea mai interesantă parte a programului acestei zile a fost cea dedicată întâlnirii cu părinţii elevilor mîrşeni. Cu acest prilej, musafirele au explicat părinţilor cum pot preveni, descoperi, sau elimina obiceiurile nocive ale copiilor, care sunt tipologiile de părinţi şi modalitatea de acţiune a fiecăruia, în funcţie de categoria în care simte că face parte, dar au oferit şi diverse sfaturi foarte utile pentru asigurarea unei creşteri şi educaţii cât mai bune propriilor copii.

La finalul prezentărilor, „profesoarele” din Sibiu ne-au informat că asemenea sesiuni de informare au mai fost organizate şi la alte instituţii de învăţământ din judeţ şi că vor reveni cu plăcere la Mîrşa, pentru activităţi similare, atunci când vor fi contactate şi programul le va permite.    

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA