Tribuna
PNL
Sindicatul oierilor, reunit la Sibiu
Ioan VIDRIGHIN
1173 vizualizari
Sindicatul oierilor, reunit la Sibiu

La sfârşitul sãptãmânii trecute, la Pensiunea Dumbrava, membrii Sindicatului Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine din România s-au întâlnit într-o şedinţă de lucru la Sibiu. Pe agenda întâlnirii la care au participat peste 80 de crescători de animale din toată ţara s-au aflat următoarele subiecte: prezentarea evoluţiei sectorului creşterii ovinelor şi caprinelor la nivel naţional, cu analiza concretă la nivelul fiecărui judeţ; prezentarea principalelor revendicări ale oierilor; priorităţi în dezvoltarea sectorului pentru 2016 şi anii următori; alegerea comisiilor şi structurilor de lucru la nivel naţional.
După ce au demonstrat că sunt o forţă de care guvernanţii şi politicienii trebuie să ţină seama, atunci când iau decizii care privesc destinul agriculturii româneşti şi, în special, al creşterii animalelor, oierii reuniţi la Sibiu au arătat încă o dată că sunt uniţi şi conştienţi că, numai astfel, vor putea să fie auziţi şi respectaţi de autorităţi.
Şedinţa nu a fost deloc una liniştită, dar a avut meritul de a contura, în final, cu claritate, principalele obiective pentru dezvoltarea sectorului creşterii ovinelor. Totodată, au fost stabilite trei revendicări care nu mai suportă nicio amânare: modificarea Legii Vânătorii, modificarea  OG 619 privind  depunerea cererilor pentru obţinerea subvenţiei pe anul 2016 şi acordarea în regim de urgenţă a subvenţiilor aferente anului 2015.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Comunicat de presa final

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia