Tribuna
SEVIS
Sibiul, singurul oraş din România în cadrul ISEMOA
Sorana MAIER
3036 vizualizari
Sibiul, singurul oraş din România în cadrul ISEMOA
Tursib participă la un program pentru creşterea accesibilităţii persoanelor cu nevoi speciale în privinţa mijloacelor de transport.
TURSIB în colaborare cu Primăria Sibiu şi Uniunea Română a Transportatorilor Publici participă la proiectul ISEMOA -  Improving seamless energy - efficient mobility chains for all - Accesibilitate şi mobilitate eficientă energetic pentru toţi.
Proiectul ISEMOA este susţinut de Comisia Europeană şi face parte din programul IEE - Intelligent Energy Europe şi are ca scop dezvoltarea unor scheme de management al calităţii standardizate pentru a susţine comunităţile şi regiunile în eforturile lor de a îmbunătăţi accesibilitatea la spaţiile publice şi la transportul public.
“Sibiul este singurul oraş din România care participă în acest program, în parteneriat cu URTP, alături de organisme din alte 18 ţări europene cum ar fi   Austria, Germania, Spania, Ucraina, Polonia, etc. Implicarea în astfel de proiecte face ca societatea noastră de transport să câştige know-how-ul şi deschiderea europeană, ridicând astfel nivelul calităţii serviciilor oferite” a declarat primarul Klaus Iohannis.
În acest proiect se pune accent pe faptul că autorităţile locale pot oferi persoanelor cu nevoi speciale şansa de a adopta un mod de viaţă mai puţin dependent de automobil şi de a folosi moduri de transport durabile (mersul pe jos, mersul cu bicicleta şi transportul public) în locul acestuia. Categoria de persoane cu nevoi speciale în mijloacele de transport public este alcătuită din: persoane cu dizabilităţi, persoane cu copii mici, persoane în vârstă, persoane cu bagaje grele sau voluminoase, persoane cu probleme de comunicare şi chiar turiştii care nu cunosc oraşul şi rutele de transport public.

Nevoi speciale

În prezent s-a început culegerea de informaţii direct de la călătorii cu nevoi speciale care circulă cu mijloacele de transport public în comun, prin intermediul unui sondaj de opinie postat pe site-ul SC TURSIB SA la adresa http://www.tursib.ro/sondaj.
Pentru a culege informaţii cu privire la această categorie de călători şi din teren, Tursib a încheiat un protocol cu trei licee sibiene, Colegiul Naţional Samuel von Brukenthal, Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr şi Liceul Ghibu, pentru participarea elevilor într-un program de voluntariat. Grupul de 14 elevi astfel constituit va culege informaţii de la călători, în staţii.
Elevii culeg informaţii din patru staţii cu trafic maxim (Teatrul Radu Stanca, Nufărul, Sala Thalia, Gară). Pe lângă culegerea de informaţii pentru acest proiect european, elevii acordă sprijin persoanelor cu nevoi speciale pe transportul public în comun. Unii călători le-au solicitat sprijin în operarea automatelor de tichete, iar celor care nu sunt din Sibiu le sunt oferite informaţii de orientare.
Societatea de transport public în comun va lua măsuri pentru înscrierea mijloacelor de transport şi a staţiilor Tursib în acord cu legislaţia care protejează persoanele cu dizabilităţi. În toate autobuzele există locuri destinate persoanelor cu handicap, iar aceste locuri sunt marcate cu pictograme specifice. Un număr de 41 de autobuze au prevăzută o rampă specială pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi şi se doreşte ca treptat, această dotare să se extindă la toate vehiculele din parcul auto al societăţii.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Noua ne pasa

publicare anunturi

Somarest

PORTAL MEDICAL

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia