Tribuna
Sibiul se vrea transformat într-un Silicon Valley românesc
Andra MARINESCU
4573 vizualizari
Sibiul se vrea transformat într-un Silicon Valley românesc
© Răzvan NEGRU
Cunoscută în mediul de afaceri, antreprenorul Bianca Tudor, fondator Elite Business Women, se aventurează în oraşul de pe Cibin şi lansează IT Hub Sibiu, în colaborare cu Swiss WebAcademy, cu sprijinul Sibiu Events. Programul va fi lansat pe 14 noiembrie, de la ora 18.30, la sediul SWA de pe strada Școala de Înot nr. 18. Prin acest proiect, organizatorii spun că vor să transforme Sibiul într-un Silicon Valley românesc.


Organizatorii vor conecta antreprenorii într-un proiect de inovație IT și educație antreprenorială. Programul IT Hub va oferi participanților cursuri de webdesign, web development, Social Media, dar și programul Media Kit pentru IMM-uri de dezvoltare a afacerilor în mediul online, evenimente de business networking și educație antreprenorială.
“Internet & Technology Hub (IT Hub) este un proiect inedit la Sibiu, dedicat antreprenorilor din zona de tehnologie și în egală măsură antreprenorilor care înteleg că online-ul este viitorul. Cum România este recunoscută pentru tinerii extrem de talentați în domeniu, suntem convinși că această iniţiativă este oportună și ajută comunitatea antreprenorială de tech să se dezvolte și la Sibiu, în inima tării. Se spune că unul dintre secretele succesului Silicon Valley, ca platformă pentru antreprenoriatul tech, este mediul deschis și colaborativ de lucru. Oamenii împart între ei resurse, experiențe, lecții învătate, iar acesta este și obiectivul Internet & Techology Hub Sibiu sau IT Hub", spune Bianca Tudor, co-fondatorul IT Hub Sibiu.
Daniela Chrzanovski, co-fondatorul IT Hub Sibiu şi director general Swiss WebAcademy, primul centru de formare de specialişti în domeniul Internetului din România, este de părere că “trăim într-o lume în care evoluţia tehnologiilor Internetului este fără precedent, în care se nasc concepte noi ce aduc oportunităţi de neimaginat până ieri. Reuşim cu greu să ţinem pasul cu această evoluţie, deşi înţelegem tot mai mult că foarte curând o parte din viaţa noastră personală şi profesională o vom trăi în mediul virtual. IT HUB Sibiu deschide poarta unui univers complet de servicii în care tineri curajoşi şi pasionaţi de IT pot da viaţă ideilor lor creatoare şi pot să îşi contruiască pas cu pas o carieră în business-ul IT”.

 

 

comentarii
6 comentarii

personal nu cred ,sper ca nu este ceva de spalat bani si promisiuni !
dar ...astept,succesuri!
ARDEO
03.11.2017 16:39
Cand am citit de Silicon Valley primul gand m-a dus la cele mai mari salarii si cele mai scumpe locuinte (cel putin in Statele Unite) !O sa vedem cev-a urma...
Realist ,
04.11.2017 06:58
Este reclama actualizata. Se vor oferii cursuri contra cost. Ca si pana acum pentru cei interesati.
dora
04.11.2017 08:23
Deci pompos numita "Swiss Academy" si-a deschis un ONG si declara ca s-a deschis Silicon Valley! Cat de penibili pot fi unii. Cand vezi siteuri facute de aceasta "academie" de designeri zici ca te-ai intors in timp cu 10-15 ani
silicon
04.11.2017 08:49
sau poate..kakadu valley
radu
04.11.2017 09:47
1. Clar reclama.
2. Ce naiba inseamna "primul centru de formare de specialişti în domeniul Internetului din România"?
3. Silicon Valley este mai mult decat "mediul deschis și colaborativ de lucru" si nicio o zona care a incercat sa-i replice succesul n-a reusit in special din cauza lipsei investitorilor cu viziune si putere in piata.
4. Multe vorbe goale.
Valentin
10.11.2017 21:40
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia