Tribuna
Sibiul a luat tot la "Be Creative": și modelling-ul, și design-ul
Andra MARINESCU
3742 vizualizari
Sibiul a luat tot la
La Sibiu, s–a pus la cale moda, s–au prezentat colecţii noi şi detalii de care orice femeie trebuie să ţină cont. În vestimentaţie. Festivalul Studenţesc de Modă şi Design Vestimentar "Be Creative" Sibiu s–a încheiat sâmbătă, iar tinerii înscrişi în competiţie şi–au primit şi premiile. Şi toate au rămas în Sibiu.
Vineri şi sâmbătă, mall-ul şi Muzeul Naţional "Brukenthal" au devenit podiumurile tinerilor designeri. În perioada 18-19 octombrie, în fosta capitală culturală europeană, a avut loc Festivalul Studenţesc de Modă şi Design Vestimentar "Be Creative".

"Be Creative", în 23 de colecţii. Şi mai mult

Ca un sediu al modei s-a prezentat Sibiul în acest weekend. Vineri, Promenada Mall a fost destinaţia tinerilor artişti pasionaţi de design vestimentar, iar sâmbătă gazdă a fost curtea interioară a Muzeului din centrul ora­şului, unde s-au decernat pre­miile concursului organi­zat de Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu, în parte­neriat cu Cleopatra Models, sub genericul "Be Creative". Alături de cele 23 de colecţii înscrise în competiţie, creaţii semnate de studenţi şi tineri absolvenţi ai facultăţilor de profil din ţară, pe catwalk-ul amplasat în eleganta curte "Brukenthal" au fost prezen­tate şi cele mai recente creaţii ale designerilor Răzvan Firea, Iris Şerban, Alina Ene, Stephan Pelger, Lena Criveanu şi Mirela Diaconu.

Secretul câştigului: varietatea materialelor

În ceea ce priveşte juriul, al cărui preşedinte a fost Marian Pălie, a avut sarcina de a delibera pe cele două secţiuni ale festivalului. Cei care au luat hotărâri au fost Angelica Dumitrescu, Bianca Pop, Bogdan Podoleanu, Ioan Şerban, Monica Mezei şi Daniela Bădilă. Astfel, la ca­tegoria "Modele", primul loc a fost ocupat de Alexandra Cânduleţ, locul doi de Betina Lazăr, iar locul trei de Alina Bleza. Sibiencele au fost recompensate cu premii ce constau în vouchere de cum­părături sau produse cosme­tice. De altfel, şi revista Ru­mors şi-a ales o câştigă­toare, pe Flavia Bodi, care va beneficia de un editorial în exclusivitate. La secţiunea "Design Vestimentar", juriul a decis acordarea unui singur premiu şi a trofeului "Be Crea­tive", care s-a atribuit colecţiei "Frenezia Cusătu­rilor Decorative", semnată de Olimpia Dobrotă din Sibiu, ce s-a detaşat semnificativ de următorii clasaţi. Colecţia este rezultatul unui studiu făcut asupra cusăturilor manuale decorative din arta tradiţională românească. Pentru broderiile decorative, aceasta a folosit fire de mătase, bumbac, polyester, panglică din satin, mărgele, forme turnate din sticlă, pene şi puf, iar pentru croşetare         s-au realizat diferite forme florale care completează broderiile prin aspecte volumetrice. "Prezenţa pe scena competiţională a tinerilor designeri este esenţială în dezvoltarea carierei şi recunoaşterea ulterioară a acestora pe plan naţional şi internaţional. Scena competiţională <<Be Creative>> de la Sibiu a demonstrat că poate şi susţine promovarea atât a tinerilor designeri vestimen­tari, cât şi a aspirantelor la podiumurile celebre ale marilor prezentări de modă", spun organizatorii.
Agenda festivalului a cuprins sâmbătă şi work­shop-urile de fotografie coor­donate de Oltin Dogaru şi Ionuţ Staicu, care au adunat în Piaţa Mare zeci de partici­panţi dornici să surprindă creaţii vestimentare şi coafuri avangardiste realizate de Paul Rădulescu.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia