Tribuna
Sibiu Standard şi jurnalismul reinventat
Sibiu Standard şi jurnalismul reinventat

Cu un cercel bine înfipt în deontologie, ca băieţii de băieţi, cei de la Sibiu Standard au mai bifat o deschidere documentată după ureche, de data asta nu la colţ de stradă, ci într-o parcare, acolo unde îşi fac veacul sursele demne de încredere, şoferii de TIR, traseistele sau oamenii străzii. Am putut citi ieri pe prima pagină a publicaţiei ce respectă nişte standarde ce ne scapă, despre cum este "dată afară concurenţa din autogara Transmixt". Articolul se bazează pe declaraţia unui şofer de la firma Dacos, un anume Adrian, care ar putea purta - de exemplu - şi frumosul prenume Horaţiu. Adrian din poveste spune că autocarele Dacos nu mai sunt lăsate să parcheze în autogară, deoarece reprezintă o concurenţă de temut, iar tonul materialului are ceva din vaietul bocitoarelor plătite să jelească morţii conduşi pe ultimul drum. În aceeaşi oală este băgată şi firma Fany care are contract încheiat cu S. C. Transmixt, deci are acces în autogară, fără probleme. Dacă ar fi avut cea mai mică intenţie de a parcurge etapele fireşti ale redactării unei ştiri, cei de la Sibiu Standard ar fi putut să ceară un punct de vedere conducerii Transmixt, pentru a le "oferii" (e greu cu gramatica lui Fănel Dobre) un răspuns la întrebările ce-i frământă prin parcări. Nu-i nimic, ne-am interesat noi şi iată ce am aflat de la directorul S.C. Transmixt, Marius Iliescu: autocarele Dacos nu mai au acces în autogara Transmixt Sibiu deoarece nu şi-au achitat facturile şi nu au depus o cerere de prelungire a contractului care a expirat la sfârşitul lunii iunie. "Cei de la Dacos s-au arătat nemulţumiţi de tarifele practicate de noi, nu au plătit facturile, le-am emis somaţii de plată, probabil le convine să oprească pe domeniul public şi nu într-un loc amenajat. Noi avem contracte încheiate cu 21 de transportatori care opresc în autogara Transmixt, printre ei numărându-se firme cunoscute precum Expres Transport Tg - Jiu, Fany, Andronik Reisen, Vilextur, Coţofană sau Normandia. Cine are contract încheiat cu noi, poate intra fără nicio problemă în autogară. Dacos nu are contract, acesta este motivul pentru care autocarele nu au acces în autogară. De ce nu opresc în alte autogări din oraş şi preferă să blocheze circulaţia prin parcări?", ne-a declarat ieri Marius Iliescu. Oricum, încrederea deplină în surse precum Adrian nu ne mai miră, de când am citit pe prima pagină a publicaţiei că la Cisnădie actualul viceprimar învinsese detaşat în cel de-al doilea tur de scrutin. Era invers, dar ce mi-e primarul, ce mi-e vicele? Dacă ai un Standard, merge.

PETRE DAN






comentarii
15 comentarii

domnule Petre Dan, eu te rog frumos sa conjugi vb a fi lal timpul perfect simplu.
De asemenea, te mai rog frumos sa spui pe limba romana "varza, viezure" sau poate CARAIMAN...
Pe de alta parte, te mai rog sa imi tratezi, pe larg, pe scur ori doar intr-un briefing.... paralelismul cailor ferate si infleunta acestui fenomen, asupra menstruatiei la un ornitorinc....
Dupa aia, poti vedea cam ce inseamna sa fi autogara de rang international, dar cu anumite curse de intern... PAUCA, JINA, POPLACA, AGNITA.... si ce inseamna sa ai neste autocare naspa, de vreo 20 de ani vechime, si sa nu poti asigura o cursa normala, fara spaga... intre Sibiu si... Vurpar...
Ei, hai, te bagi?!
mai ptr...
06.08.2008 23:55
mai petrica, sau sa zic Ilie C.?, ai dat-o rasol! cu asa articol mai bine te lasi de meserie....
pt petre
07.08.2008 00:59
Comentarii pe masura ! este rvoltatoare lipsa de profesionalism ,de documentare si superficialitaea imerba a celor de la sibiu stanadard. !! Niciodata,dar absolut niciodata nu verifica articolele gata scrise de beneficiarii lor..Niciodata nu se documenteaza,iar de principiul "audtiator et altera pars" ce sa auda??"varutzul" cercel si-a cumparat un ziar,insa nu poate sau nu vrea sa cumpere si profesionisti adevarati,nu ca de astia ar fii pe toate drumurile......sau ca ar fii necesari,,EI arunca cu laturi si asta ,IN ACEASTA[!!!!!!!] ETAPA A MENTALITATII ROMANESTI are "succes" la anlfabeti.
adevaratul justitiar
07.08.2008 02:04
lkadasd
fs
07.08.2008 04:09
Transmixt un transport in comun de toata jena
simion
07.08.2008 07:05
curios ca si Evenimentul zilei scrie acelasi lucru, ba mai precizeaza ca si in autogara din Timisoara, tot a lui C. s-a intamplat acelasi lucru iar intrebat despre cazul concret, C. a raspuns obraznic nespunand nimic!
callas
07.08.2008 09:13
...mai draga dom'le petre..te facid e ras cu un asemenea atac. faci de ras tot neamul jurnalistilor, discursul tau are o coerenta si niste contraargumente...care se incadeeaza in calificativele cele mai slabe. nicic macar nu ai vrut sa lasi impresia ca ai mai avea capu sus. atat subordonare...dumneata chiar nu ai demnitate?..cum poate un jurnalist sa se vanda intr-atat? vorbest de principii...de documentare si alte chestii care ti-au trecut ca moliile in zbor pe la urechi si dumneata domnule redactor ce faci? stai cu capul plecat, faci articolele pentru doi bani in plus, ca doar tre sa-l aperi pe cel care plateste. le dai in cap celor de la standard ca au tratat articolul doar dintr-un singur unghi, cel al firmelor scoase din autogara. si dumneata faci exact acelasi lucru, doar ca tratezi din celelalt unghi, cel al sefilor de autogara. daca te dai asa un profesionist, frumos ar fi fost sa dai si parea celor care se cred afectati...dar sa dai din gura si sa comenetzi pe altu e mult mai usor... mai repede se vede barna din ochiul celuilalt. nu ai pic de deminitate?...macar cunosti vreunul din principiile jurnalistilor?...sau le-aia daptat cum ti-a venit?..tu al cui caine de paza esti? al societatii sigur nu!
adnana
07.08.2008 09:16
Mesajele sunt unanime. Asta e bine, pentru a vedea mai clar simpatia de care se bucura holdingul in Sibiu. Cat despre disputa dintre cele doua ziare eu stiu una simpla: in fiecare dimineatza, parcurgerea Tribuna - 2 min, parcurgerea Sibiu Standard - 20 min. Cam asta cred ca e si valoarea celor doua ziare. Azi am facut o exceptie si am mai daruit 3 min "adevaratilor jurnalisti ai portbagajelor pline" de la Tribuna. Nu ma indoiesc ca ceea ce au relatat cei de la Standard este adevarat. Stiu prea bine care sunt practicile Transmixt, cat de inciudati sunt pe profitul si victoria cu orice pretz. Adica Dacos-ul poate opri peste tot in tara, in cele mai bune autogari, numai la Sibiu nu se poate, ca e prea scump?!? Nu, zau?! Cred ca ii doare teribil sa vada simpatia publicului catre orice alta firma decat a holding-ul. Doar cand nu mai ai alta optiune apelezi la ei. La fel si la Tribuna, un ziar atat de neimplicat in nimic (doar in lobby pentru C-ul si mai nou in cat mai multe violuri pe prima pagina). Adevarati jurnalisti domnii astia impecabili in ale gramaticii si ale corecturii! Sa fiti iubiti si sa vi se mareasca salariul. Caci numarul de cititori e in cadere libera.
Sibiu
07.08.2008 09:36
Articol a la domnul Dobraaaaaaaa. Adica, muci!
Muci
07.08.2008 09:41
Ba castratilor, e clar ca nu aveti ceea ce se numeste coae. Asumati-va ce scrieti, nu inventati nume! Sau puneti un nume de femeie. aaa... Florina Staicu, de exemplu.
Julio
07.08.2008 09:43
articol foarte slab, ziar foarte slab... in ciuda greselilor de exprimare - de care e plina si Tribuna - adevarul se afla in paginile ziarului SibiuStandard. Cel putin de data asta. Iar tonul ironic-superior din articolasul de fata e de doi bani, jurnalistul n-are pic de talent el insusi, ce sa mai vorbeasca de altii...
bon jovi
07.08.2008 10:27
ti-a fost rusine sclavule sa te semnezi cu numele tau? penibil...
milu
07.08.2008 10:34
In ciuda numeroaselor comentarii negative lumea citeste formatul tiparit al ziarului asa ca prea putin conteaza.
Partea amuzanta
07.08.2008 11:24
slab
ana
07.08.2008 11:48
Ce mai faci Bratule?
pt mai ptr
07.08.2008 11:54
Din aceeasi categorie
adi eco

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA