Tribuna
Sibiu, filială a Societăţii Academice de Management din România
Andra MARINESCU
1314 vizualizari
Sibiu, filială a Societăţii Academice de Management din România
Societatea Academică de Management din România (SAMRO) a luat fiinţă în anul 2011 la iniţiativa unor profesori universitari cu o bogată experienţă în management, printre care prof. univ. Ovidiu Nicolescu, actualul preşedinte SAMRO şi preşedinte al Consiliului Naţional al IMM-urilor. Societatea Academică de Management din România (SAMRO) cuprinde cinci filiale: Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Sibiu şi Timişoara. Filiala din Sibiu este condusă de prof. univ. dr. ing. Constantin Oprean, preşedintele Senatului ULBS, iar Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu reprezintă sediul acesteia.
Dorinţa cea mai mare a membrilor SAMRO este să devină cea mai puternică organizaţie ştiinţifică din România. "Societatea îşi propune atingerea următoarelor obiective: o analiză fundamentală ştiinţifică la nivel naţional şi regional privind managementul autohton, creşterea calităţii managementului ca suport important al modernizării manageriale din universităţi, administraţia locală şi companii, dezvoltarea unei şcoli puternice în România, cu politici de excelenţă în centrele universitare din filialele de la nivel de ţară", spune Constantin Oprean, preşedintele SAMRO, filiala Sibiu, şi vicepreşedinte SAMRO România. La Sibiu, Societatea a fost înfiinţată pe 13 mai 2011, Societatea Academică de Management cuprinzând şi alte universităţi arondate din Regiunea Centru, cum sunt "Transilvania" şi "Spiru Haret" din Braşov, "Petru Maior" din Târgu Mureş, "1 Decembrie 1918" Alba Iulia şi Universitatea Româno-Germană din Sibiu. Din 2011, se elaborează anual "Starea de sănătate a managementului din România", un studiu amplu pe bază de chestionar din mediile universitare, ale administraţiilor centrale şi locale, precum şi ale organizaţiilor, firmelor, companiilor şi întreprinderilor mici şi mijlocii. Anul 2014 va aduce în Delta Dunării cea mai importantă conferinţă internaţională în domeniul managementului. "Vrem să organizăm acest eveniment aici pentru a putea scoate în evidenţă şi patrimoniul naţional mai deosebit al României", a completat Constantin Oprean.
Filiala de la Sibiu este condusă, alături de preşedintele Senatului ULBS, de prof. univ. dr. ing. Claudiu Kifor, prorector ULBS şi vicepreşedinte al SAMRO Sibiu, şi de prof. univ. dr. ing.Dan Dumitraşcu, secretar SAMRO Sibiu.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Grant pentru capital de lucru TURTHA & SAVOURY SRL

Comunicat_de_Presa_Fagus ROM

Comunicat_de_Presa_ELLIXIRZ BAR

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia