Tribuna
Sibienii sunt invitaţi, sâmbătă, la o vânătoare de comori arhitecturale
Liuba STARII
875 vizualizari
Sibienii sunt invitaţi, sâmbătă, la o vânătoare de comori arhitecturale
Jocul urban ”Vânătoare de comori arhitecturale în Sibiu” se va desfăşura sâmbătă, 13 octombrie, de la ora 11. În cadrul competiţiei, participanţii vor căuta şi vor descoperi marile comori arhitecturale dintr-o zonă restrânsă, dar centrală a Sibiului.

 

”După Bucureşti, Sibiul a devenit locul nostru preferat de joacă. Sâmbătă o să avem a treia Vânătoare pe care o facem aici în 2019 şi, deşi păstrăm acelaşi perimetru de Vânătoare, avem alte indicii care duc la alte detalii decorative sau arhitecturale care adesea scapă atenţiei. Cu ochii pe ansamblu, pe clădiri, pierdem acele mici elemente care dau farmec întregului. La Vânătoare, reînvăţăm să ne uităm cu mult mai multă atenţie", spune Ioana Pătrăşcoiu, unul dintre organizatori.

 

Vanătoarea arhitecturală este un joc de echipă prin care participanţii devin turişti în oraşul lor, se familiarizează cu arhitectura lui (patrimoniul construit) şi învaţă într-un mod distractiv să-l privească altfel. Cu câteva mii de participanţi din Bucureşti, dar şi din Câmpulung Muscel, Constanţa, Sinaia, Oradea, Cluj sau Mediaş, acest concept de evenimente propune redescoperirea arhitecturii şi a patrimoniului într-un mod relaxat, pentru a înţelege mai bine oraşul, istoria, cultura. Comorile pe care le vânează sunt mici de talii arhitecturale care vorbesc de alte vremuri, altă estetică şi dau farmec unei case, unui cartier, oraşului. Practic, echipele de vânători caută uşi, portaluri, ferestre, bovindouri, ancadramente, decoraţiuni şi multe altele.

Înscrieri şi informaţii detaliate pentru vânătoare: https://eventbook.ro/program/vanatori-arhitecturale.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia