Tribuna
Sibienii, salvatorii copiilor
Andra MARINESCU
1014 vizualizari
Sibienii, salvatorii copiilor
Sibienii pot deveni salvatorii copiilor lor, participând la cursurile caritabile de acordare a primului ajutor. Fondurile colectate vor fi folosite pentru educaţia sanitară a copiilor din centrele de plasament din judeţul Sibiu. Iniţiativa acţiunii aparţine Programului "Ajungem Mari", cu sprijinul Centrului Aria şi se desfăşoară în zilele de luni, respectiv 11, 18 şi 25 iulie, între orele 18-20. Cursul este susţinut de medici SMURD, cu vechime în domeniu şi cu experienţă în susţinerea de cursuri de prim-ajutor, la nivel naţional.


Cursul va fi structurat în trei module: modulul I (11 iu­lie) se axează pe resuscitare, primul ajutor în obstrucţia de căi aeriene şi moartea su­bită la bebeluşi, modulul II (18 iulie) prezintă urgenţe particulare la bebeluşi şi copii, inclusiv arsuri, crize epi­leptice, intoxicaţii, muşcă­tură de insecte etc., iar mo­dulul III (25 iulie) se concen­trează asupra diferitelor trau­matisme.
"Acordarea primului ajutor poate salva o viaţă. Este esenţial pentru noi toţi să putem acorda primul ajutor în orice situaţie, cu atât mai mult când vorbim de copii, când, de exemplu, părintele se poate trezi într-o situaţie limită, acasă, fără să aibă pe nimeni în preajmă să-l ajute. O manevră simplă, dobân­dită la seminar, poate schim­ba radical traiectoria unui in­cident. În plus, prin partici­parea la acest curs, schim­băm împreună şi viaţa co­piilor din centrele de pla­sament din Sibiu", a spus Carmen Bucşa, coordonator "Ajungem Mari" Sibiu.

Medici cu experienţă
Medicii care susţin cursul, dr. Marius Smărăndoiu şi dr. Alin Canciu, sunt activi în cadrul serviciului SMURD Sibiu de mulţi ani. Cei doi au acumulat de-a lungul anilor experienţă în livrarea de cursuri de prim-ajutor de­dicate părinţilor şi nu numai. Echipa a participat la nume­roase conferinţe internaţio­nale: Antalya, Marsilia, Tokyo, Dubai, Amsterdam. În 2013 şi 2014, la conferinţa interna­ţională din Dubai, echipa a câştigat premiul întâi pentru rezultatele ştiinţifice. Docto­rand în Urgenţe Medicale, dr. Marius Smărăndoiu susţine stagii de prim-ajutor la Facultatea de Medicină din Sibiu.
Cursurile vor avea loc la Centrul Aria, în zilele de luni – 11, 18 şi 25 iulie, între orele 18-20. Donaţia re­comandată este de 20 lei/ modul/ per­soană. Pentru înscrieri, dori­torii sunt ru­gaţi să trimită e-mail la adresa: carmen @ajungemmari.ro, specifi­când numele şi modulul la care se înscriu.

În judeţul Sibiu, în parte­neriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Pro­tecţia Copilului, proiectul "A­jungem Mari" se derulează în prezent în patru centre de plasament (Sibiu, Orlat, Cis­nădie, Agârbiciu) şi două af­terschool-uri sociale, venind în sprijinul a circa 220 de co­pii şi implicând 100 de voluntari.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia