Tribuna
Sibienii îşi pot comanda must de la Jidvei
Andra MARINESCU
9386 vizualizari
Sibienii îşi pot comanda must de la Jidvei
Cel mai mare producător român de vin, compania Jidvei, lansează cea de-a doua ediţie a campaniei "Vin de casă din must de la Jidvei". Iniţiativa este unică în România, având în vedere livrarea de must micilor producători şi gospodarilor din diferite localităţi din ţară.
  • "Această iniţiativă face parte dintr-un demers mai amplu de formare a unei comunităţi solide, promotoare a vinului tradiţional şi a produselor româneşti. Vrem să încurajăm producerea vinului de casă cu un must de calitate superioară, înnobilat cu drojdii selecţionate pentru fiecare soi", spune Ioan Buia, director de vinificaţie Jidvei.

Campania de precomenzi se desfăşoară până la finalul lunii, pe 31 august, urmând ca, după recoltare, cantităţile de must comandate să fie livrate în localităţile vizate. Feteasca Regală cu Muscat Ottonel, precum şi Sauvignon Blanc sunt soiurile disponibile. În ceea ce priveşte mustul ravac care va fi livrat, el nu conţine depuneri grosiere şi materii aflate în suspensie.
 

Peste 1.500 de persoane au comandat în 2015

În anul 2015, peste 1.500 de persoane din şase judeţe ale ţării au comandat must de la Jidvei. Potrivit conducerii Jidvei, ediţia de anul acesta a campaniei facilitează transportul mustului în condiţii optime, către un număr mai mare de persoane din mai multe judeţe şi localităţi, respectiv Alba, Sibiu, Mureş, Cluj, Braşov, Hunedoara, Sălaj, Bistriţa - Năsăud, Vâlcea, Harghita, Covasna şi Prahova.
De acum, precomenzile pentru mustul de Jidvei se pot face atât telefonic, prin completarea formularului de pe site-ul www.mustdejidvei.ro, precum şi prin completarea formularului distribuit în localităţile vizate, până pe 31 august. Calitatea mustului de Jidvei este asigurată de Buletinul de analiză, precum şi de Certificatul de calitate. Cantitatea minimă pentru precomenzi este de 100 kg cu preluare din puncte fixe de distribuţie în localităţile vizate, iar comenzile de peste 200 kg sunt transportate direct la domiciliu, în limita posibilităţilor. 
 

2.500 de ha de vie şi crame

Compania Jidvei are 2.500 de hectare de vie şi crame dotate cu cele mai performante echipamente, situate la Jidvei, Bălcaciu şi Blaj. Firma produce vinuri de origine controlată de pe Valea Târnavelor. În zona DOC "Târnave" - sub denumirea Jidvei, se produc unele dintre cele mai apreciate vinuri şi spumante româneşti, calitatea acestora fiind confirmată an de an de medaliile obţinute la competiţii internaţionale. În ultimii ani, vinurile de Jidvei au fost distinse cu peste 150 de medalii în cadrul celor mai prestigioase concursuri de profil din lume.


comentarii
2 comentarii

Mustul se vinde la kilogram sau la litru, lichid fiind ? Autoarea o fi gustat nitel tulburel ?
Camarad
24.08.2016 07:41
Zah?rul din must se depune pe debitmetru ?i, astfel, e imposibil s? m?sori mustul
R?spuns
24.08.2016 13:15
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA