Tribuna
Fabrica Sevis
Sibienii aleargă pentru un Crăciun mai blând pentru copii orfani şi nevoiaşi
Sibienii aleargă pentru un Crăciun mai blând pentru copii orfani şi nevoiaşi

 

Soţii Boldijar sunt cunoscuţi în Sibiu pentru o mulţime de activităţi caritabile. De data aceasta, tinerii şi-au propus să organizeze un "Crăciun mai blând pentru copii ofani şi nevoiaşi" din centrele de plasament din Sibiu.

Maria şi Gheorghe Boldijar sunt doi tineri proveniţi din orfelinatele României, care au învins sistemul: au trecut printr-o perioadă neagră, în care au fost oameni ai străzii, iar acum au locuri de muncă stabile şi o familie cu doi băieţei. Din 2014 au pornit o campanie umanitară pentru a sprijini copii din orfelinate şi familii nevoiaşe. Pentru perioada Crăiunului 2021, Maria şi Ghiţă doresc să le ofere unui număr de 180 de copii proveniţi din centrele de plasament din Sibiu, Orlat, Turnu Roşu şi din familii vulnerabile ce locuiesc la marginea Sibiului, pachete individuale utile, ghete de iarnă pentru 50 de copii, un brad de Crăciun în comunitate, un concert de colinde şi seri de vizionare a unor filme educative.

Din experienţa personală a Mariei şi a lui Ghiţă Boldijar, copiilor din centrele de plasament le lipsesc căldura sufletească, apropierea umană şi preţuirea, fiind de cele mai multe ori etichetaţi a priori. Ca orice alţi copii, şi copiii abandonaţi doresc să se bucure de un tort şi de un cadou de 1 Iunie, să înveţe să cânte la chitară, să participe la un concert de colinde, să sară pe o trambulină, sau să simtă atmosfera Crăciunului. De asemenea, noi, toţi, trebuie să învăţăm să interacţionăm cu aceşti copii abandonaţi sau vulnerabili, să le înţelegem nevoile, să îi percepem ca pe oricare alt copil, demn de a fi respectat, preţuit şi ajutat.

Maria şi Gheorghe Boldijar sunt doi tineri crescuţi în centrele de plasament ale României, abandonaţi la 18 ani de sistem, care, o vreme, au fost oameni ai străzii. Sunt printre puţinii învingători ai sistemului orfelinatelor, pentru că au reuşit să îşi găsească un loc de muncă stabil, să întemeieze o familie cu doi băieţei şi să îşi cumpere, în rate, un apartament. Nu au uitat nicio clipă de unde au pornit, de prietenii lor mai mici rămaşi în centrele de plasament, şi, de aceea, din 2014, au demarat campanii individuale prin care sprijină constant copiii şi tinerii din casele de copii unde au copilărit şi ei. Astfel, au colindat cu chitara redacţii, firme şi instituţii şi au reuşit să strângă bani pentru a face o bucurie copiilor instituţionalizaţi de Crăciun, de Paşte şi de 1 Iunie. Povestea lor poate fi citită în presa centrală sau locală şi, în urma poveştii "Copiii noştri, ai nimănui", pe www.ancapopa.ro, s-a născut o colaborare cu un avocat din Bucureşti, care sprijină familia Boldijar să înfiinţeze o asociaţie pentru ca ei să poată ajuta pe termen lung, cu sens şi structură, într-un cadru organizat.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
A.D.I. Eco Sibiu

Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

Guitar Meeting

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia