Tribuna
PNL
Sibielul, promovat de specialişti ca să atragă turişti
Andra MARINESCU
1593 vizualizari
Sibielul, promovat de specialişti ca să atragă turişti
Recent, Sibielul a fost sediul culturii şi turismului. Vineri şi sâmbătă, respectiv 18-19 octombrie, s-a desfăşurat în localitate simpozionul "Teritoriu şi cultură: Politici publice şi iniţiativă privată", din cadrul proiectului "Viva Eastpart", cu scopul de a ridica potenţialul cultural şi turistic de aici.
În mediul rural, se do­reşte să se construiască cât mai mult, pentru a atrage turişti. Simpozionul care s-a derulat zilele trecute la Sibiel a continuat discuţiile începute cu prilejul concur­sului de arhitectură pentru amena­jarea spaţiului public din centrul satului, fina­lizat în luna februarie a a­ces­tui an. Competiţia a reliefat amena­jarea locului cu un loc de joa­că pentru copii şi regân­direa spaţiului din jurul mo­nu­mentului eroilor căzuţi în cele două războaie mon­diale. Astfel, din contactul cu câţiva arhi­tecţi, a rezultat oportunitatea implicării locuitorilor satu­lui, arhitecţilor şi adminis­traţiei publice, în organi­zarea unui concurs de ar­hitectură pentru realizarea unor intervenţii adecvate.

De la dezbateri, la excursii
Simpozionul "Teritoriu şi cultură construită: Politici publice şi iniţiativă privată" a început prin scurte alo­cu­ţiuni. "Vrem să ne atragem turişti. De aceea, trebuie să găsim cele mai bune soluţii pentru a ne dezvolta cât mai bine cu putinţă", a spus Horaţiu Răcuciu, primarul oraşului Sălişte. La eveni­ment, vineri, au luat parte experţi din Austria şi Italia, care au prezentat proiecte de succes implementate în aceste ţări, precum şi re­pre­zentanţi ai administra­ţiilor locale şi arhitecţi. Printre cei prezenţi s-au numărat şi primari din lo­calităţile înve­cinate, res­pectiv Dumitru Răceu (Ti­lişca), Iancu Bes­chiu (Jina), Ion Dăncilă (Po­iana Si­biu­lui), Bogdan Bucur (Răşi­nari) şi Ioan Dra­goman (Agnita). După cu­vân­tări, s-a făcut un tur de masă, când toţi, la Căminul Cultural din Sibiel, s-au pre­zentat. Dez­baterile au avut în centru aspecte des­pre parteneria­tele între auto­rităţile locale, publice, spe­cialişti, socie­tate civilă, sec­torul de afa­ceri, sistemele culturale teri­toriale, planifi­carea şi ma­nagementul în dezvoltarea locală, precum şi planul in­tegrat de dez­voltare terito­rială, consorţiul Capurso, Cellamare, Valen­zano. Iar dacă vineri a fost ziua dis­cuţiilor, sâmbăta a fost dedi­cată vizitelor la Hosman, la Moara Veche, la Biertan şi la Saschiz, în bucătăria co­munitară.
Evenimentul a fost orga­nizat de Asociaţia pentru Tranziţie Urbană, Ordinul Arhitecţilor din România şi Fundaţia "Heritas".comentarii
3 comentarii

Daca Agnita este localitate invecinata Sibielului ....Si ce legatura o fi intre Marginime Hosman.Biertan si Saschiz(ultima nici nu e in judetul nostru!).Da!A fost un sfirsit de saptamina frumos,mese bune si o excursie agreabila!
s.a.s.
22.10.2013 08:14
si ce te deranjaza ca a fost invitati si cei de pe valea hirtibaciului ca tot in judetul sibiu se afla si invata si ei cite ceva din experienta altora s-au esti afectat ca nu tea invitat s-a tiareti colti nu de alta dar pentru imagine ca la multi nu conteaza ce se face bun ,mai repede cu focalizarea imagini ca uite asa ati prostit 24 de ani fraierimea si rezultatul se vede dezastru
sibiel
22.10.2013 09:31
Racuciule cat de gospodar esti vezi ca iti cade cortina in cap, vati facut de rusine cu organizarea, de doi ani ne tot promiti ca vei face parcu si strazile in Sibiel, nu te vedem decat la macat si chefuri cu gasca popii din Sibiel, lasa strainii si nui mai minti ca si pe noi.Ce prosti am putut fi, daca il alegeam pe Banciu acum aveam strazile modernizate dar mai este putin.
sighirean
22.10.2013 19:15
Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Comunicat de presa final

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia