Tribuna
Sibian, voluntar în Seul
Sibian, voluntar în Seul

Se numeşte Cosmin Mira, are 29 de ani şi este primul voluntar sibian care va călători în Coreea. Printr-un program de voluntariat, bineînţeles. Ocazia vine graţie Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu care îşi extinde programul de voluntariat, în parteneriat cu cel mai important festival de artele spectacolului din Republica Coreea de Sud: Seoul Performing Arts Festival (SPAF).
"Programul de voluntariat derulat în parteneriat cu SPAF este unul bilateral şi presupune  un schimb de voluntari între Sibiu şi Seul. Festivalul gazdă va asigura cazarea, transportul local şi alocaţia de masă a voluntarului în stagiu, iar festivalul de origine al voluntarului va acoperi cheltuielile legate de transportul internaţional. Cosmin Mira este primul voluntar sibian care va călători în Coreea în perioada 4 – 31 august; aici va avea şansa să se familiarizeze cu metodele de lucru şi programele implementate pentru dezvoltarea urbană prin cultură şi cu implicaţiile acestora la nivel social şi economic", spune Adrian Tibu, reprezentant al Teatrului Naţional "Radu Stanca".
Primii voluntari sud coreeni vor sosi la Sibiu în cadrul celei de-a XIX-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru, care va avea loc în 25 mai – 3 iunie 2012. Se continuă astfel tradiţia voluntarilor din Asia ai FITS, tradiţie începută printr-un program organizat în colaborare cu Japonia.  Astfel, din 2007, cu sprijinul Fundaţiei EU JAPAN FEST, cincisprezece voluntari japonezi sunt invitaţi anual la Sibiu pentru o perioada de o lună de zile.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia