Tribuna
PNL
Sfinţirea Bisericii ”Sfântul Nicolae” din Beneşti, revărsare de lumină şi har
Sfinţirea Bisericii ”Sfântul Nicolae” din Beneşti, revărsare de lumină şi har

În judeţul Sibiu, pe Valea Hârtibaciului, se află localitatea Beneşti, aparţinând comunei Alţâna,un loc frumos rupt de zgomotul oraşului şi agitaţia zilelor noastre, un loc cu oameni minunaţi şi foarte primitori.
Sus, pe deal, "mai aproape de cer" se află frumoasa biserică a satului, o poartă a cerului...O poartă deschisă pentru tot sufletul care îi va trece pragul spre Împărăţia lui Dumnezeu.Biserica Ortodoxă cu hramul "Sfântul Nicolae", din Beneşti a fost ctitorită în anul 1810.
Lăcaşul de cult - monument istoric restau­rat în ultimii ani atât la interior, cât şi la exterior, prin eforturile preotului paroh Mihai Todirenchi, cu binecuvântarea şi sprijinul Arhiepiscopiei Sibiului, al comunităţii paro­hiale şi al autorităţilor -  este gata să pri­meas­că binecuvântarea şi harul lui Dum­nezeu, în ziua de 6 octombrie 2018.
Slujba de sfinţire va fi oficiată de Înalt­preasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.
Sfinţirea bisericii din localitatea Beneşti este un prilej de mare bucurie duhovni­cească pentru credincioşii acestei parohii şi al celor ce vor fi prezenţi. Fiecare credin­cios va păstra o amintire vie a ceea ce s-a petrecut în acea zi de mare sărbă­toare pentru comunitatea sa.
Odată cu sfinţirea lăcaşului închinat lui Dumnezeu, au loc revărsarea de lumină şi har şi sfinţirea sufletelor noastre, a tuturor celor care participă la Slujba de sfinţire, unde trăim cu adevărat momente de înălţare duhovnicească.
Pentru bucuria sărbătorii prilejuite de sfinţirea acestei bisericii, toţi credincioşii ortodocşi prezenţi la acest eveniment primesc binecuvântarea să intre în Sfântul Altar pentru a săruta Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce şi Sfânta Masă din Altar, fiecare rugându-se lui Dumnezeu să sfinţească viaţa lui, aşa cum a fost sfinţită biserica.
"Această casă Tatăl a zidit-o, această casă Fiul a întărit-o, această casă Duhul Sfânt a înnoit-o, a luminat-o şi a sfinţit sufletele noastre".
Vă aşteptăm cu mare bucurie la acest eveniment deosebit - Slujba de sfinţire a Bisericii cu hramul "Sfântul Nicolae" din Parohia Beneşti, satul Beneşti, comuna Alţâna, judeţul Sibiu - sâmbătă, 6 octombrie 2018, începând cu ora 08.30, ca să dăm slavă Bunului Dumnezeu pentru harul sfânt şi sfinţitor şi că ne-a învrednicit să fim părtaşii acestei negrăite bucurii duhovni­ceşti din viaţa parohiei!

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
qhouse sibiu

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Comunicat lansare „Inovare prin informatizare la nivelul Consiliului Judetean Sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia