Tribuna
Sesiunea de comunicări „239 de ani de la martiriul lui Horia și Cloșca”, la liceul din Avrig
Dan FRÂNCU
501 vizualizari
Sesiunea de comunicări „239 de ani de la martiriul lui Horia și Cloșca”, la liceul din Avrig

 

44 de lucrări, aparținând unor elevi pasionați de istorie ce învață la instituții de învățământ din mai multe județe ale țării, au fost admise pentru prezentare în cadrul Sesiunii Naționale de Comunicări și Referate pentru Elevi „239 de ani de la martiriul lui Horia și Cloșca”, ce se va desfășura sâmbătă, 24 februarie, începând cu ora 11, la Centrul de Documentare și Informare din cadrul Liceului Teoretic Gheorghe Lazăr” Avrig. Manifestarea a ajuns la ediția a XIV-a și în acest an reușește să strângă un număr record de participanți, diversitatea temelor abordate de elevi în lucrările propuse fiind un aspect ce, cu siguranță, va contribui la sporirea valorii generale a activității.

Sesiunea se adresează pasionaților de istorie din clasele VIII – XII, iar activitatea urmărește stimularea cunoașterii mai aprofundate a diverselor evenimente ale istoriei naționale și universale și conectarea elevilor la circuitul mai detaliat al informațiilor istorice.

Fiecare participant admis la această sesiune a avut libertate deplină în ceea ce privește tematica subiectului propus.

La final, participanții vor primi din partea organizatorilor diplome/adeverințe care să certifice participarea la activitatea desfășurată.

Sesiunea Națională de Comunicări și Referate pentru Elevi „239 de ani de la martiriul lui Horia și Cloșca” se va desfășura în regim mixt, atât cu prezență fizică cât și cu participare la distanță, pentru elevii domiciliați în județe îndepărtate fiind pregătit un link ce poate fi accesat pe o platformă de videoconferințe.

Programul manifestării cuprinde și un scurt moment artistic, ce va fi susținut de elevi și grupuri vocal -  instrumentale folclorice locale.

De asemenea, după sesiunea de prezentări, participanții au posibilitatea de a vizita orașul Avrig, itinerarul propus de gazde cuprinzând câteva locuri cu importanță istorică, culturală și religioasă deosebită.

Activitatea este organizată cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA