Tribuna
Sesiunea anuală de Comunicări Ştiinţifice în Matematică
Sesiunea anuală de Comunicări Ştiinţifice în Matematică

Vineri, 17 mai 2019, a avut loc, la Centrul de Reuniune Academică al Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu (ULBS), "Sesiunea anuală de Comunicări Ştiinţifice în Matematică, Ediţia a XIX-a", la care au participat  studenţi şi elevi din Sibiu, Braşov, Timişoara, Gherla şi Avrig. Obiectivele principale ale sesiunii au fost identificarea şi stimularea studenţilor şi elevilor capabili de performanţă şi cercetare în domeniul matematicii, promovarea spiritului de competiţie, întărirea culturii profesionale a cadrelor didactice de specialitate. Participarea la această sesiune reprezintă o oportunitate pentru studenţi şi elevi de a cunoaşte mai bine munca de documentare şi de cercetare din domeniul matematicii şi, în plus, de a cunoaşte preocupări ale colegilor lor în aceste direcţii.
Sesiunea a fost organizată de Departa­ mentul de Matematică şi Informatică al Facultăţii de Ştiinţe din cadrul ULBS, în colaborare cu Asociaţiunea Transilvană pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român (ASTRA).
În deschiderea sesiunii, au adresat cuvinte de laudă şi de încurajare d-nul prodecan al Facultăţii de Ştiinţe - conf. univ.dr. Florin Sofonea, d-nul inspector de specialitate mate­ matică al IŞJ Sibiu - profesor Nicolae Suciu, prof. univ. dr. Mugur Alexandru Acu, director al Departamentului Matematică şi Informatică, 
d-nul preşedinte al Asociaţiunii ASTRA - prof. univ. dr. Dumitru Acu , d-nul Andrei Luca - HR Specialist la firma Continental Automotive Systems Sibiu  şi d-na conf.univ.dr. Amelia Bucur-din partea comitetului de organizare.
Atât studenţii, cât şi elevii, au avut lucrări interesante şi bine pregătite, cu care au obţinut premii 1, 2, 3, dar şi menţiuni, pentru care li
s-au acordat diplome şi medalii. În total au fost acordate 7 premii şi 5 menţiuni, atât pentru studenţi cât şi pentru elevi. La secţiunea "Studenţi", premiul întâi a fost obţinut de studenta Ioana Ciuclea de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii de Vest din Timişoara, iar la secţiunea "Elevi", premiul întâi a fost acordat elevei Vasti Rus, de la Liceul Teoretic "Ana Ipătescu" Gherla, judeţul Cluj.
Premiul 2 a fost acordat studenţilor: Piloiu Nicolae Samir Robert şi Broscăţeanu Ştefan-Cezar de la specializarea Matematică Informatică din cadrul Facultăţii de Ştiinţe a ULBS, iar premiul 3 studenţilor: Dăncăneţ Elena-Crina, Tufiş Alina Mădălina, Scheau Daniela Mirela, Muntean Emanuelle-Ioana, Fancsali Hanna, de la aceeaşi specializare.
Premiul 2 a fost acordat elevilor: Morariu Ayana Teodora, Morariu Tudor Cătălin de la Liceul Teoretic Gheorghe Lazăr - Avrig, Marica Daria, Neagu Denisa, Panaete Andreea, Voinescu David de la Col. Naţ. Andrei Şaguna Braşov, iar premiul 3 elevilor: Bîclea Cătălin, Curtici Rinaldo Marian de la Şc.Gim. Regina Maria Sibiu, Boeriu Bianca Maria, Branea Victor, Găitan Mihnea Victor, Gherghe Ana, de la Col. Naţ. Andrei Şaguna Braşov, Scorţea Claudia, Sfrijan-Penciu Ilinca, Grapa Luisa Maria, Fazakas Alexandru, Şerban Maria Alexandra de la Col. Naţ. Andrei Şaguna Braşov, şi Cătană Diana, Plătică Diana Maria, Ranga Mihai, Chivu Andreea, Col. Naţ. Andrei Şaguna Braşov.
Progresul şi dezvoltarea durabilă a societăţii este cu neputinţă fără matematică, potrivit cugetării lui Galileo Galilei: ,,Matematica este limba cu care Dumnezeu a scris Universul".
"Sesiunea anuală de comunicări ştiinţifice în matematică reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente ale anului 2019 pentru învăţământul academic sibian, atât din perspectiva numărului mare de participanţi, de la instituţii renumite din ţară, dar şi a realizărilor din domeniul matematicii, prezentate de studenţii, elevii şi cadrele didactice care au luat parte la eveniment", a declarat prof. univ. dr. Mugur Alexandru Acu - director al Departamentului Matematică şi Informatică.
Mulţumim tuturor celor ce ne-au sprijinit pentru organizarea sesiunii: Firma SC Continental Automotive Systems Sibiu, Biblioteca Judeţeană Astra din Sibiu, Muzeul ASTRA Sibiu, care ne-au acordat sprijin pentru premierea participanţilor, respectiv ilustrate, albume şi broşuri promoţionale.
Manifestarea ştiinţifică este inclusă şi în proiectul Facultăţii de Ştiinţe: ,,Ştiinţă, creativitate, dezvoltare, sustenabilitate-workshopuri şi aplicaţii practice".
Ediţia a XX-a a sesiunii va avea loc în luna mai a anului 2020, an în care se vor aniversa 30 de ani de învăţământ matematic sibian la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. Toţi studenţii şi elevii interesaţi de matematici fundamentale şi matematici aplicate sunt aşteptaţi cu drag să se înscrie cu lucrări în perioada de înscriere ce va fi anunţată în anul universitar 2019-2020, pe site-ul Departa­ mentului de Matematică şi Informatică.
Felicitări tuturor studenţilor şi elevilor pentru lucrările prezentate şi cadrelor didactice ce
i-au pregătit şi îndrumat!                                
Prof. univ. dr. Mugur Acu
Directorul Departamentului de Matematică şi Informatică

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia