Tribuna
Serviciile de colectare selectivă au fost monitorizate de ADI ECO Sibiu în zonele Agnita și Săliște
Serviciile de colectare selectivă au fost monitorizate de ADI ECO Sibiu în zonele Agnita și Săliște

Recent, echipa Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Eco Sibiu a fost cea care a urmărit îndeaproape și a monitorizat preluarea zonei 3 și zonei 5 de către operatorul Soma, de la împărțirea pubelelor și până la implementarea efectivă a serviciului.

Echipa de monitorizare a asociației este prezentă de fiecare dată pe teren și încearcă să rezolve toate problemele legate de gestionarea deșeurilor aparținând cetățenilor sau primăriilor, cât și cele ale operatorului de salubrizare.

Începând din primăvara acestui an, compania Soma s-a ocupt de colectarea și transportul deșeurilor municipale de pe raza orașelor Agnita și Săliște. Astfel, contractul cu operatorul Soma a început din data de 22 martie pentru zona 3 (Agnita) și din 1 aprilie pentru zona 5 (Săliște).

În perioada de mobilizare oamenilor li s-au împărțit pubelele, sacii, pliante informative, iar împreună cu primăriile și celelalte instituții s-au realizat campanii de conștientizare în comunitate. „S-au împărțit pubele la cetățeni, s-au împărțit sacii, am văzut metoda de împărțire a pubelelor și ne-am asigurat de predarea pubelelor la fiecare om în parte”, explică reprezentanții ADI ECO.

După perioada de  mobilizare, a urmat cea de monitorizare a activității operatorului Soma, timp în care s-a verificat dacă colectarea selectivă este făcută în mod corespunzător, respectiv drumul deșeurilor până la stația de sortare. „Am monitorizat serviciul  în sensul în care după ce am văzut sistemul de împărțire am monitorizat precolectarea deșeurilor de la cetățeni și ne-am asigurat că oamenii colectează corect. Toate deșeurile reciclabile vor fi transportate în stația de sortare de la Șura Mare, iar deșeurile reziduale vor ajunge la Tracon”, au conchis reprezentanții ADI ECO.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Tribuna

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
ARTMANIA
Licitatie publica