Continental
Tribuna
Se tulbură apele în Consiliul Local Avrig...
Dan FRÂNCU
1253 vizualizari
Se tulbură apele în Consiliul Local Avrig...

Încă de la constituire, actualul legislativ local avrigean a dat impresia unui for destul de solid, în cadrul căruia, după câteva „ajustări”, s-a format o majoritate destul de solidă, ce a permis echipei de la conducerea oraşului să pună în aplicare o anumită strategie. Mai bine de un an şi jumătate, lucrurile au mers destul de bine şi chiar dacă nu toate iniţiativele primarului au şi fost adoptate, cele mai multe proiecte s-au bucurat de susţinerea marii majorităţii a consilierilor locali (reprezentanţii PNL, PSD, FDGR şi consilierul independent). Fără să constituie o regulă, la cele mai multe şedinţe ale Consiliului Local Avrig am constatat că singurii care au făcut o oarecare opoziţie au fost cei trei reprezentanţi ai PMP.

Ceva s-a întâmplat în ultimele zile, imediat după dezbaterea publică referitoare la bugetul local al oraşului pentru anul 2018, au apărut neînţelegeri şi poate unele ambiţii mai mult sau mai puţin justificate, astfel că, la şedinţa ordinară din această lună, situaţia s-a prezentat complet diferit, cu o majoritate altfel decât cea obişnuită, cel puţin în ultimele luni, în Consiliul Local Avrig. Trei amendamente mari aduse la proiectul de buget local pentru anul 2018, propus de primarul Adrian Dumitru David după schiţa stabilită de specialiştii Primăriei Avrig şi dezbaterea publică, se pare că au constituit mărul discordiei între aleşii locali avrigeni, situaţia la care s-a ajuns în final, fiind fără precedent pentru actuala legislatură (niciun consilier al celei mai bine reprezentate formaţiuni politice din legislativul local avrigean, Partidul Naţional Liberal, nu a votat pentru bugetul local pentru 2018).

Cele trei mari amendamente aduse la proiectul de buget local prevăd alocări importante de sume pentru susţinerea proiectului referitor la amenajarea unei pârtii de schi în zona Poiana Neamţului (600.000 lei), asigurarea unui aport financiar pentru capitalul social al SC Gospodărire Orăşenească Avrig SA (societate a cărei acţionar majoritar este Consiliul Local Avrig) – 200.000 lei, precum şi pentru construirea unei centrale energetice pe bază de biomasă (461.000 lei). Amendamentele s-au bucurat de susţinerea consilierilor locali reprezentanţi ai PSD, PMP, FDGR (cu excepţia viceprimarului Ramona Berghea, care s-a abţinut de la vot) şi a consilierului independent Costică Bucur, fiecare fiind adoptat cu 10 voturi „pentru”.

Atât înainte de dezbaterea acestor amendamente, cât şi după momentul votului, primarul Avrigului, Adrian Dumitru David, a ţinut să menţioneze că cele trei mari cheltuieli vor afecta serios bugetul de investiţii prognozat pentru acest an, mai multe lucrări propuse (pentru unele fiind semnate chiar şi contractele de execuţie) fiind în pericol de a nu putea fi executate, total sau parţial. Printre lucrările şi investiţiile menţionate de edilul şef avrigean au fost parcarea ce se doreşte a fi amenajată în zona centrală a Avrigului – peste drum de Primăria Avrig, parcul de joacă şi agrement (tip skate park) din zona terenului de sport aferent Şcolii Gimnaziale Avrig, asfaltarea străzii Nouă din Avrig, împrejmuirea Cimitirului Mîrşa etc.

Tot cu doar 10 voturi „pentru” a fost adoptat şi proiectul de hotărâre prinvind bugetul local al oraşului Avrig pentru anul 2018, după dezbateri şi contre, unele purtate pe un ton destul de „colorat”, ce au durat aproximativ 50 de minute.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia