FITS 2024
Tribuna
Se pot achita impozitele şi taxele locale pentru 2023, la Tălmaciu
Se pot achita impozitele şi taxele locale pentru 2023, la Tălmaciu

De la începutul acestei săptămâni, persoanele fizice şi reprezentanţii persoanelor juridice din oraşul Tălmaciu îşi pot achita impozitele și taxele locale pentru anul 2023. Responsabilii Biroului Impozite și Taxe din cadrul Primăriei orașului Tălmaciu informează că, pe lângă impozitele și taxele locale aferente anului current, pot fi achitate şi impozitele și taxele locale restante din anii precedenți.

De asemenea, am mai aflat că plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului local al oraşului se poate face la casieria primăriei, atât cash, cât și cu cardul, dar și prin ordin de plată sau prin Sistemul Național Electronic de Plată Online: www.ghiseul.ro. Pentru plata online, adică prin www.ghiseul.ro, contribuabilii trebuie să se înregistreze pe platformă, utilizând numele de utilizator și parola generate de aceasta. Persoanele care au nevoie de asistență se pot adresa personalului din cadrul Biroului Impozite și Taxe.

În ceea ce priveşte bonificaţia acordată la Tălmaciu, am aflat că persoanele fizice și juridice care achită impozitul pe clădiri, teren sau auto, integral până la primul termen de plată, adică 31 martie 2023, beneficiază de o reducere a acestora în cuantum de 10 %.

Cât privește cuantumul impozitelor, în ciuda numeroaselor vehiculări din spațiul public, dar și a modificărilor venite peste noapte, acesta rămâne stabilit conform prevederilor Codului Fiscal și nu a „grilei notarilor publici”. Astfel, comparativ cu anul trecut, impozitele și taxele locale au fost majorate cu rata anuală a inflației de 5,1 % comunicată de INS, majorare obligatorie prin lege.

“Deși 2022 a fost un an fiscal plin de incertitudine, 2023 ne găsește tot pe aceeași bază legală cu care ne-am obișnuit. De aceea, consider esențial ca locuitorii orașului Tălmaciu să cunoască faptul că metoda de calcul a impozitelor, în special a celui pe clădiri, nu a fost modificată, cel puțin pentru anul 2023, <> intrând în vigoare abia începând cu anul 2025. În acest fel, singura majorare aplicată impozitelor și taxelor locale a fost de 5,1 %, reprezentând rata inflației aferentă anului 2021, comunicată de INS, majorare impusă de Codul Fiscal”ne-a declarat Sorina Biliboc, şef Birou Impozite și Taxe - Primăria orașului Tălmaciu. D.F.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica