Tribuna
Se întâmpla în Sibiu fix în urmă cu un an: copiii se înscriau la școli, sibienii semnau o petiție online
Se întâmpla în Sibiu fix în urmă cu un an: copiii se înscriau la școli, sibienii semnau o petiție online
Sibiul pare în aceasta perioadă un oraș pustiu. Evenimentele publice au fost suspendate, restaurantele, teatrele și cafenelele sunt închise. Cele mai multe instituții publice își desfășoară activitatea online sau într-un cadru restrâns. Tribuna îsi propune să vă prezinte ce se întâmpla în urma cu un an, în Sibiu, în vremuri când exista viață socială fără restricții. Vom selecta principalele evenimente prezentate atunci în Tribuna, cel mai vechi ziar sibian, în speranța că, astfel, vom păstra vie flacăra normalității și că, totodată, vom trece mai ușor peste perioada de izolare, care ne dorim să fie cât mai scurtă. Până când lucrurile vor reintra în ritmul firesc, Tribuna vă recomandă să stați acasă, promițându-vă furnizarea de informații prompte, corecte și diverse, atât în varianta tipărită, cât și pe pagina electronică www.tribuna.ro.

 

 

Ce se întâmpla important în Sibiu marți, 2 aprilie 2019

Acum un an, în aceeași zi, părinții preșcolarilor depuneau cereri pentru cea de-a doua etapă a înscrierii în învățământul primar, iar 170 de sibieni au semnat o petiție online, ce susţinea menţinerea geografiei ca variantă de opțiune pentru examenul de Bacalaureat.

Olimpiada “Meșteșuguri artistice tradiționale

122 de elevi din 39 unități de învățământ din județul Sibiu s-au întrecut la concursul organizat de Muzeul ASTRA. Marți, 2 aprilie 2019, au fost publicate numele câștigătorilor competiției, care și-au demonstrat talentele la diferite secțiuni, precum: pictat icoane pe sticlă și lemn, pictură naivă, prelucrarea artistică a lemnului, mobilier pictat, pirogravură, xilogravură, metaloplastie, linguri pictate pe lemn, ceramică, ţesut la război orizontal, cusut, brodat, confecţionat piese de port popular, împletit ciucuri pe chelteu, artă decorativă sau confecționat de măști. Elevii care au reușit să obțină locul I, în cadrul etapei județene, trebuiau să  reprezinte Sibiul la faza naţională a Olimpiadei.

Prevenirea accidentelor rutiere

Prima săptămână din aprilie 2019 a fost dedicată prevenirii accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei neadaptate sau excesive. La nivel naţional, viteza rămâne principala cauză generatoare de accidente de circulaţie, cu consecinţe deosebit de grave. Polițiștii din Sibiu au derulat o serie de activități în scopul conștientizării participanților la trafic cu privire la consecințele accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive sau neadaptate.

ULBS s-a alăturat comunității Cluj IT Cluster, în 2019

Cu scopul de a întări performanţele legate de inovare ale industriei IT din România, Universitatea "Lucian Blaga” din Sibiu s-a alăturat comunităţii reprezentate de Cluj IT Cluster, dornică să se implice în dezvoltarea proiectelor derulate pentru a sprijini evoluţia digitalizării. Parteneriatul dintre Cluj IT Cluster şi ULBS a contribuit la o dezvoltare stabilă a sistemului de inovare naţional, într-un mediu care se află într-o continuă schimbare.

“Surprizele primăverii”

Vremea a fost instabilă și anul trecut. Temperaturile maxime se încadrau între 8 și 10 grade, iar cele minime între - 3 și - 2 grade, cu valorile cele mai scăzute în nordul județului, unde s-a produs brumă.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia