Tribuna
Se caută executant pentru noua sală de sport din Tălmaciu
Dan FRÂNCU
1467 vizualizari
Se caută executant pentru noua sală de sport din Tălmaciu

Nu peste foarte mult timp, oraşul Tălmaciu se va putea mândri cu existenţa pe teritoriul său administrativ a unei noi săli de sport, unde elevii îşi vor putea desfăşura orele de educaţie fizică şi sport sau se vor putea organiza diverse activităţi şi competiţii sportive. Sala va fi construită în imediata apropiere a Şcolii Gimnaziale Tălmaciu şi va fi a doua investiţie de acest fel din oraş, pe lângă sala ce funcţionează deja, de câţiva ani, alături de Liceul Tehnologic „Johannes Lebel” Tălmaciu.
După ce, în vara anului trecut, Consiliul Local Tălmaciu a adoptat o hotărâre prin care a aprobat predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii („C.N.I.” S.A.), pe bază de protocol, a terenului necesar realizării obiectivului de investiţii „Proiect Pilot – Construire sală de sport şcolară, oraş Tălmaciu, strada Nicolae Bălcescu, judeţul Sibiu”, de câteva zile a mai fost parcursă o etapă înspre implementarea acestui proiect: demararea procedurii de achiziţie publică pentru proiectare – faza adaptare la amplasament, execuţia lucrărilor şi asigurarea asistenţei tehnice din partea proiectantului, aferente obiectivului.
Ca urmare, ceea ce părea la început doar o idee frumoasă, cu mulţi adepţi dar în realizarea căreia nu prea aveau încredere cei din zonă, este acum un obiectiv asumat, pentru implementarea căruia se lucrează.
În urma parcurgerii anunţului referitor la achiziţia publică  „Proiectare – faza adaptare la amplasament, execuţie lucrări şi asistenţă tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investitii  - Construire sală de sport şcolară, oraş Tălmaciu, str. Nicolae Bălcescu, judeţul Sibiu”, combustibil gaz-„,, postat pe pagina de internet a Sistemului Electronic de Achiziţii Publice, am aflat că valoarea totală estimată a investiţiei este de 6.428.145,00 lei (fără TVA), termenul limită până la care se pot primi oferte fiind 2 martie, ora 15.
Terenul ce a fost pus la dispoziţia Companiei Naţionale de Investiţii, pentru realizarea acestui obiectiv, are o suprafaţă de 4.347 mp, se află în proprietatea publică a oraşului Tălmaciu, este liber de orice sarcini, iar predarea s-a realizat în vederea şi pe perioada realizării investiţiei. Administraţia locală din Tălmaciu trebuie să asigure finanţarea cheltuielilor privind racordurile la utilităţi (energie electrică, apă, canalizare, gaz sau alt tip de combustibil utilizat etc), precum şi asigurarea suprafeţelor de teren necesare pentru depozitarea materialelor şi organizarea şantierului.
De asemenea, Consiliul Local al oraşului Tălmaciu s-a obligat ca, după predarea amplasamentului şi a obiectivului realizat, să menţină destinaţia acestuia şi să îl întreţină corespunzător pe o perioadă de minim 15 ani.
„C.N.I.” S.A. a aprobat cererea oraşului Tălmaciu pentru construirea unei săli de sport cu 102 locuri la Şcoala Gimnazială Tălmaciu (pe terenul situat în vecinătatea terenului de sport).






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA