Tribuna
Scribul de marţi
Relaxare prin alertă ordonată (proiect de libertate)
Andrei ILENI
1153 vizualizari
Relaxare prin alertă ordonată (proiect de libertate)

Aşa ceva nu există, dacă luăm în calcul "excepţiile" permise prin relaxare. Cum să autorizezi o excepţie, prin impunerea protecţiei în afara spaţiului prin distanţare socială? Am spus că formula este asimtotică lingvistic, doar activată prin spaima suprapusă unei legislaţii care interpretează (dispune sau se răzvrăteşte tacit) ori de câte ori guvernul se relaxează, printr-un comunicat repetitiv: stai acasă şi viaţa îţi livrează, la domiciliu şi cu TVA inclus, virusul libertăţii.
E prea simplu. În laboratoarele întâmplărilor ordonate se amestecă formulele excepţiilor morale, religioase sau sociale. Într-o eprubetă nu intră începutul omenirii şi nu se pune dopul de pe sărutul unei icoane, şi nici viruşii nu sunt mai transparenţi prin reinterpretarea unei rugăciuni definitive.
Cum se comunică, relaxat, între viruşii cu o singură tulpină sinucigaşă? Prin conţinut şi impact. Sancţionarea vieţii e modul înţelept prin care o comunicare devine atemporală.
Suntem imuni prin excepţie. Nu gândim proiectele libertăţii fireşti. Citim vorbele premierului, prin care ni s-a transmis că suntem despăgubiţi (pecuniar), dar neapărat în şomaj tehnic (până se poate). Premierul este mai imun decât un amănunt: "Se va apela (sic!) la un instrument pentru persoanele care au fost în şomaj tehnic" şi susţine că guvernul glisează între 35 şi 45% din fondurile alocate "şi pentru anumite categorii de angajaţi şi după 1 iunie". Ce să pricepi, de ziua copiilor ordonaţi prin alertă educaţională?
Fiind constant şi monologat politic, premierul a spus o frază sinucigaşă: "Vom încerca să creăm stimulente pentru populaţia de vârstă adultă şi care revin(?) pentru reluarea activităţii" (13 mai, 2020, ora Orban fără fusul de sine).
Monologul premierului a relaxat pandemia propriului partid. În răspăr, într-o conferinţă de presă "mascată" şi-a dezvăluit limitele comunicaţionale (tragice prin morgă dubioasă), transpirând ca o expresie surprinsă "La doi paşi" de Cotroceni.
Titlul articolului se poate re-interpreta ca "Libertate prin relaxare publicitară". Un fost prezidenţiabil, şi atunci, şi acum fără cataramă la cureluşa creierului (sau a minţii) a recurs la autoinfectare, ca un kamikaze intrat în vria alertei dezordonate.
Şi-a convins consoarta să-l părăsească din domiciliul "relaxat"...
Nu vreau să înţeleg de ce mor caii înaintea pariului din loja guvernamentală a unui hipodrom fără câini de pază!
Intrarea în vigoare a unei Ordonanţe nu selectează viaţa. Este un P.S. vulnerabil între Constituţie şi legile organice: nimeni nu suportă autoimpunerea. Dacă alerta este ordonată, e un capriciu de libertate restrânsă.
Restul e libertate, cât cuprinde un proiect ordonat...

comentarii
1 comentarii

Viața a fost plină de provocări de când soțul meu m-a părăsit și am trecut mai departe cu o altă femeie. De cele mai multe ori mă gândisem să termin totul. Lucrurile au devenit mai grave când mi-am pierdut casa, familia și toate în fața uraganului Matthew și am devenit refugiat în propria mea țară, Haiti. Singura proprietate pe care mi-a rămas-o era un telefon cu acces la internet în buzunar. Într-o zi credincioasă, am găsit un doctor Ilekhojie pe Internet, pe Face-book. Cineva din SUA mărturisise despre multe lucruri grozave pe care doctorul Ilekhojie le făcuse pentru ea și familia ei. L-am contactat, iar restul spun că este istorie. Astăzi sunt căsătorit fericit cu un soldat pe care l-am întâlnit în tabără și îmi revin fericirea din nou. Nu pot să-mi păstrez această fericire pentru mine, pentru că nu sunt egoist. De asemenea, îl puteți contacta pe dr. Ilekhojie la adresa de e-mail: gethelp05@gmail.com sau puteți să-i trimiteți un mesaj la whatsapp +2348147400259
Lourdes Heinkes
19.05.2020 06:15
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia