Tribuna
"Școala Medievală - Gastronomia Militară în secolul al XV-lea”, la Hanul Greweln din Mediaș
Vasile ANTIPA
865 vizualizari

Sâmbătă după amiaza, la Hanul Greweln din Mediaș s-a desfășurat evenimentul“Școala Medievală - Gastronomia Militară în secolul al XV-lea”, prin care au fost marcați cei 20 de ani ai Ordinului Cavalerilor de Mediaș.

Invitați la eveniment au fost Vulturii din Țara Călatei, Compania Ursului Brun, Straja Cetății Suceava, Teutonii din Transilvania, Ordinul Solomonarilor, Compania Dragonului, Ordugah (Turcia), Clubul de Tineret și Sport din Ankara, Knight of the Herceg Stjepan Kosaca (Bosnia), Knight of Vrana (Croația).

În fiecare tabără cei interesați au putut descoperi o parte din secretele bucătăriei specifice țării din care provin invitații și cum să prepare mâncăruri după rețetele din secolul al XV-lea. De asemenea, fiecare participant la acest eveniment a putut să guste preparatele culinare, achiziționând un voucher în valoare de 25 lei.

Manifestarea și-a propus redescoperirea meșteșugului gătitului ca reconstrucție istorică în aer liber din secolul al XV-lea. În program a fost inclusă muzică medievală cu Truverii, dar și demonstrații de luptă între trupele de reconstituire istorică din România, Bosnia, Croația și Turcia, dansuri medievale și demonstrații culinare.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Grant pentru capital de lucru TURTHA & SAVOURY SRL

Comunicat_de_Presa_Fagus ROM

Comunicat_de_Presa_ELLIXIRZ BAR

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia