Tribuna
Sevis
Școala de Mers pe Munte ajunge și la Mediaș
Vasile ANTIPA
895 vizualizari
Școala de Mers pe Munte ajunge și la Mediaș

Proiectul de educaţie montană Şcoala de Mers pe Munte, organizat de Asociația Tășuleasa Social în parteneriat cu Coca-Cola HBC România, a deschis înscrierile pentru ediția din acest an. 200 de persoane împărțite în 8 grupe, vor avea ocazia să participe gratuit în perioada 31 iulie - 18 august 2019 la cursuri teoretice şi la drumeţii în Munţii Călimani, totul cu scopul de a învăţa să meargă pe munte într-un mod etic şi responsabil.

Proiectul va fi prezentat în cadrul unui atelier cu noțiuni elementare pentru oricine e interesat de drumeția montană, luni 27 mai, ora 18, la Casa de lângă Sinagoga Mediaș. Intrarea este liberă. Şcoala de Mers pe Munte este un proiect de educaţie montană necomercial, destinat persoanelor cu vârsta peste 18 ani din România şi Republica Moldova, în cadrul căruia li se prezintă cunoştinţe teoretice şi practice, în mod structurat.

Proiectul contribuie, în acest fel, la valorificarea potenţialului turistic al zonei. Munţii Călimani îi întâmpină pe turişti cu locuri şi peisaje spectaculoase, cu un parc naţional, o amplă reţea de trasee turistice şi localnici primitori. În cadrul primelor patru ediţii ale Şcolii de Mers pe Munte, 1.000 de persoane au participat la acţiunile programului.

Şcoala de Mers pe Munte este susţinută financiar de Coca-Cola HBC România şi dezvoltată de Asociaţia Tăşuleasa Social și se poate înscrie orice persoană dornică să îşi însuşească un stil de viaţă activ prin acumularea de cunoştinţe necesare mersului pe munte şi prin punerea acestora în practică.

În urma unui proces de selecţie, se vor forma 8 grupe a câte 25 de persoane și vor participa la cursuri teoretice organizate pe parcursul a 2 zile în campusul Tăşuleasa Social, urmate de două zile de drumeţii cu campare în natură. Echipamentul specific de bază, suport cursuri, cazarea și mesele, vor fii asigurate în mod gratuit de către organizatori.

Drumeţiile se vor desfăşura sub supravegherea unor instructori profesioniști, care au o vastă experienţă în organizarea de drumeții montane.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia