Continental
Tribuna
Şcoala de Dans „Ioan Macrea” aduce „Peştişorul de Aur” la Sibiu
Dumitru CHISELIŢĂ
777 vizualizari
Şcoala de Dans „Ioan Macrea” aduce „Peştişorul de Aur” la Sibiu

La concurenţă cu alte 29 de ansambluri din 15 ţări, Şcoala de Dans „Ioan Macrea” din Sibiu a convins juriul de specialitate al Festivalului Internaţional de Folclor „Peştişorul de Aur” din Tulcea, că merită Trofeul Festivalului. Astfel, Sibiul a câştigat pentru a patra oară Marele Premiu al acestei competiţii, incluse în calendarul CIOFF.

În anul aniversar „Junii Sibiului – 75 de ani de activitate”,  Şcoala de Dans „Ioan Macrea”, cea mai tânără generaţie a familiei artistice Junii Sibiului, a reuşit să aducă din nou la Sibiu Trofeul Festivalului Internaţional de Folclor „Peştişorul de Aur”. Sub coordonarea profesorului-coregraf Livia Lazăr, Şcoala de Dans „Ioan Macrea” a prezentat un program artistic de mare succes, construit în jurul dansurilor populare specifice Mărginimii Sibiului, Văii Hârtibaciului, precum şi al gastronomiei tradiţionale a judeţului nostru.

 

„Cred că în acest an special pentru noi, am primit cel mai frumos cadou din partea elevilor Şcolii de Dans „Ioan Macrea”: Marele Premiu şi Trofeul Festivalului Internaţional de Folclor "Peştişorul de Aur", Tulcea 2019! Sunt mândră de această pepinieră frumoasă, de aceşti tineri talentaţi, pe care de astăzi îi putem numi oficial membri ai Cetei Junilor! Îi felicit din suflet pentru reuşita remarcabilă, pentru că au dobândit cel mai râvnit trofeu la nivel de tineret şi o felicit din toată inima pe Livia Lazăr: profesorul şi coregraful ansamblului, parte din marea familie a Junilor Sibiului! Felicitări dragii noştri, aţi demonstrat din nou că la Sibiu avem o puternică şcoală coregrafică, că avem oameni plini de har şi că avem multă dragoste pentru folclorul românesc!”, declară Silvia Macrea, manager CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu.

Succesul reputat de tinerii de la Şcoala de Dans „Ioan Macrea” a impus pentru a patra oară Sibiul pe scena Festivalului Internaţional de Folclor „Peştişorul de Aur”; primele trofee au fost obţinute de Silvia Macrea în 1995 şi 2000, iar al treilea – de Alesea şi Ovidiu Sas – în anul 2015.

 

La cea de-a XXVII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Peştişorul de Aur”, organizat la Tulcea în 8-11 august 2019, au participat 30 ansambluri folclorice din 15 state. Festivalul este inclus în calendarul Consiliului Internaţional de Organizare a Festivalurilor de Folclor al UNESCO.


comentarii
1 comentarii

Si acesta ne indeplineste 3 dorinte daca vine la Sibiu?
20.08.2019 22:23
Din aceeasi categorie
Luna arborilor

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia