Tribuna
Schimb de responsabilităţi în structura Comandamentului NATO HQ MNC-SE de la Sibiu
Adrian POPESCU
861 vizualizari
Schimb de responsabilităţi în structura Comandamentului NATO HQ MNC-SE de la Sibiu

 

Ca parte a Structurii Forţelor NATO (NFS), Corpul Multinaţional Sud-Est  contribuie la descurajare şi, la comandă, asigură comanda şi controlul la nivel de corp pentru operaţiunile terestre ale NATO în timpul situaţiilor de criză sau război. Această structură este desemnată pentru a facilita coerenţa operaţională între planurile de apărare naţionale şi aliate şi o mai bună integrare operaţională cu forţele aliate pentru a sprijini arhitectura de securitate de pe flancul estic al NATO. În nota acestor misiuni  Headquarters Multinational Corps Southeast (HQ MNC-SE) a organizat  la Sibiu o ceremonie de schimbare a responsabilităţii pentru funcţia de adjunct al comandantului MNC-SE.

    În cadrul evenimentului prezidat de Comandantul MNC-SE, generalul-maior Dragoş-Dumitru Iacob, nou-numitul MNC-SE DCOM, general-maior Abdullah Soydemir a semnat atribuţiile şi responsabilităţile comandantului adjunct şi a fost prezentat personalului CMN-SE.

General-maior Abdullah Soydemir a fost repartizat pe această funcţie după ce a fost director al Centrului de excelenţă al apărării împotriva terorismului NATO din Ankara, Turcia.

Astfel  MNC-SE, care este o  structură de comandă şi control la nivel de corp aflată sub controlul operaţional al Coman­damentului Forţelor Comune Aliate din Napoli (având România ca naţiune-cadru,  integrată în structura de comandă militară a NATO) are următoarea componenţă : Comandant  General-maior Dragoş-Dumitru IACOB, Locţiitor al comandantului- General-maior Abdullah SOYDEMIR, şef de stat major- General de brigadă Valentin BRÎNZEI şi Subofiţer de comandă /Adjutant-şef Yannick GODBOUT.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA