Tribuna
Sașii plecați din localitate au revenit în Axente Sever
Vasile ANTIPA
1000 vizualizari
Sașii plecați din localitate au revenit în Axente Sever

Au plecat de zeci de ani departe de locurile unde s-au născut, dar de câteva zile au revenit în locurile unde s-au născut și crescut. De câteva zile, sute de sași plecați din Axente Sever au revenit în localitate pentru a participa la a doua Întâlnire a Sașilor. 

Au vizitat comuna, au revăzut unele locuri dragi lor și au participat la diferite momente festive alături de autoritățile locale din Axente Sever. La evenimentul aflat deja la a doua ediție a participat edilul din Axente Sever, Marius Grecu, Gheorghe Petrişor, alți reprezentanți ai primăriei din comună și membrii Consiliului Local Axente Sever. Totul a fost posibil în urma organizării de către Arthur Stamp a celei de a doua Întâlniri a Sașilor plecați din Axente Sever.

„Este pentru mine o mare bucurie să-i salut cu această ocazie pe toţi cei care, după cum se vede, poartă pe mai departe cu mândrie, ca un titlu de onoare, identitatea, amintirea şi spiritul specific al saşilor de pe aceste meleaguri. De asemenea, mă bucur să văd că această frumoasă tradiție este dusă mai departe și că ați păstrat în continuare legătura cu rudele și prietenii din România.

Axente Sever nu este doar locul în care v-ați născut și v-ați petrecut o parte din viață, ci și locul care v-a conturat identitatea. Cu siguranță, aceste zile pe care le petreceți aici vă vor oferi unele din cele mai frumoase amintiri. Fiecare dintre dvs. este rodul unei comunități care a dat de-a lungul timpului multe exemple de inventivitate, de spirit practic, sau cum se spune în popor, de „a fi un bun gospodar.

Am ferma convingere că veți remarca toate schimbările în bine care au avut loc în Axente Sever de la ultima dvs. vizită și că veți observa eforturile noastre ca această comună să progreseze și să devină un reper important în judeţul Sibiu”, a fost mesajul primarului din Axente Sever, Marius Grecu.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Grant pentru capital de lucru TURTHA & SAVOURY SRL

Comunicat_de_Presa_Fagus ROM

Comunicat_de_Presa_ELLIXIRZ BAR

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia