Tribuna
Sevis
Şase români la Bangkok în 2019
Şase români la Bangkok în 2019

În perioada 31 ianuarie 2019 - 10 februarie 2019 o delegaţie formată din şase români au reprezentat România la două Conferinţe Internaţionale ştiinţifice şi la un Salon Mondial de Inventică. Este vorba despre Conferinţele Internaţionale: "International Conference On Green Engineering & Technology 2019" (IConGETech 2019) şi "International Conference on Applied Computing 2019" (ICAC 2019). Salonul Mondial de Inventică, Thailand Inventors Day’s, "International Intellectual Property, Invention, Innovation and Technology Exposition IPITEx 2019" este evenimentul care a reuşit să adune 2562 de inventatori de pe 6 continente. Se poate afirma fără echivoc că organizatorul, National Research Council of Thailand - NRCT, a reuşit ceva extrem de aparte, deosebit şi unic. Participarea celor şase români a fost posibilă prin intermediul Forumului Inventatorilor Români - F.I.R., asociaţie profesională de prestigiu care îşi are sediul în oraşul Iaşi.
Prof. univ. dr. ing. Mihail Aurel ŢÎŢU a fost al doilea Keynote Speaker la IConGETech 2019 unde timp de 65 de minute a prezentat Politicile de Proprietate Intelectuală a universităţilor româneşti cu informaţii de la OSIM, locul şi rolul centrelor regionale ale OSIM-EPO (Centrele Europene PATLIB) precum şi realizările în domeniul Protecţiei Proprietăţii Intelectuale de la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu (ULBS). După prezentare a avut loc o sesiune de 38 de minute de discuţii şi întrebări.
Delegaţia României a fost constituită din profesorii universitari Ovidiu Nemeş, Doina Pîslă, Gabriela Nemeş, Adrian Pîslă, Mihail Aurel Ţîţu precum şi din medicul rezident chirurgie oncologică Ştefan Ţîţu. Fiecare dintre cei şase membri ai echipei a avut de prezentat în faţa Juriului Internaţional cel puţin un brevet de invenţie la care este inventator. Trebuie menţionat faptul că România a avut un stand format din două alveole unde a expus zece invenţii brevetate ale Universităţii Tehnice Cluj-Napoca, Universităţii Gheorghe Asachi Iaşi, Universităţii Politehnica Bucureşti, Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu. Rezultatele obţinute de cei şase români care au expus invenţii brevetate în domeniile ingineriei şi medicinii au fost excepţionale şi demne de respect şi preţuire.
În cadrul celor două conferinţe internaţionale IConGETech 2019 şi ICAC 2019 au fost prezentate public două lucrări ştiinţifice, în domeniul ingineriei şi în domeniul medicinei. Lucrările vor fi publicate într-o revistă prestigioasă.
Numărul de lucrări ştiinţifice susţinute public, numărul de participanţi la cele două conferinţe internaţionale reflectă nivelul ridicat al calităţii celor două evenimente ştiinţifice (peste 200 de participanţi din Europa, Asia, SUA, Australia, Africa şi un număr de 250 de lucrări ştiinţifice).
Prezenţa IFIA şi WIPA, două organisme mondiale de înaltă ţinută în domeniul Protecţiei Proprietăţii Intelectuale, alături de reprezentanţi ai diferitelor Oficii Naţionale de Proprietate Intelectuală din peste 40 de ţări, alături de cei 2562 de inventatori au poziţionat Salonul Mondial de la Bangkok IPITEx 2019 alături de cele mai mari saloane mondiale de inventică din lume.
Recunoaşterea primită de cei şase români este de necontestat, lucru punctat de preşedintele NRCT care s-a prezentat la Standul României unde şi-a expus anumite puncte de vedere, aprecieri, au avut loc discuţii, un interviu, toate preluate de presă în acel moment şi difuzate pe un număr important de canale de televiziune cât şi pe pagina de Facebook a NRCT. Drapelul românesc a fost fotografiat alături de cei îndreptăţiţi lângă preşedintele NRCT la standul României.
Mulţumesc celor care au făcut posibilă participarea României la unul dintre cele mai prestigioase Saloane Mondiale de Inventică din lume. Mulţumiri speciale Forumului Inventatorilor Români - F.I.R. şi personal preşedintelui F.I.R. prof. univ. dr. ing. Andrei Victor SANDU care a facilitat accesul delegaţiei amintite la cele trei evenimente ştiinţifice de înaltă ţinută academică şi profesională. Nu în ultimul rând mulţumiri speciale SC Phonix Laser SRL Sibiu şi personal domnului director general ing. Dumitru ŞERBAN pentru sprijinul şi suportul deosebit pe care îl acordă inventatorilor sibieni necondiţionat de ani şi ani de zile. Se cuvine să mulţumim şi sponsorilor care au facilitat deplasarea inventatorilor sibieni şi anume Banca Transilvania - sediul central Cluj Napoca, SIF Moldova, SIF Muntenia şi SIF Transilvania. În acest an, la Bangkok, am fost înconjuraţi de oameni care ne iubesc şi ne apreciază pentru ceea ce suntem şi pentru ceea ce facem. În spatele unor astfel de recunoaşteri internaţionale este foarte multă muncă intelectuală dar şi fizică ce nu este conştientizată întotdeauna de către cei din jur. Numărul de zile şi nopţi necesare pentru a aduce o invenţie brevetată sub forma unui prototip funcţional în faţa omenirii este impresionant dar este rezultatul pasiunii nemărginite şi a speranţei că paşii mici ar putea schimba în bine lumea. Toţi inventatorii români care au fost prezenţi în această perioadă la Bangkok s-au străduit să promoveze imaginea şcolii de inventică din România. Iar eu, cel care mi-am tras seva de la ULBS, cel care a dat şi dă totul ULBS şi care am participat la acest concurs internaţional de inventică cât şi la cele două conferinţe internaţionale de la Bangkok, am retrăit momentul acela special când eşti apreciat de personalităţi marcante la nivel mondial în domeniul inventicii, când eşti chemat pe podiumul celor laureaţi pentru a primi cele cuvenite şi a aduce acasă meritele speciale ce se cuvin din plin şcolii noastre româneşti promovând într-un mediu extrem de elevat imaginea României dar şi a Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu în lume!
"Singura modalitate prin care poţi face lucruri extraordinare este să iubeşti ceea ce faci"!

Prof. univ. dr. ing. Mihail Aurel ŢÎŢU
Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu
Manager, Centrul PatLib din Sibiu al OSIM-EPO-ORDA

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia