Tribuna
Sărbătoarea folclorului şi Olimpiada meşteşugurilor tradiţionale - în Avrig
Dan FRÂNCU
3679 vizualizari
Sărbătoarea folclorului şi Olimpiada meşteşugurilor tradiţionale - în Avrig

În zilele de 7 şi 8 mai (sâmbătă şi duminică), la Avrig va fi mare sărbătoare.
Sâmbătă, începând cu ora 9, la Sala “Pavilion” a Casei de Cultură a oraşului Avrig, se va desfăşura ediţia a XVi-a a fazei judeţene a Olimpiadei „Meşteşuguri Artistice Tradiţionale”. Olimpiada este organizată de Clubul Elevilor şi Copiilor Avrig, cu sprijinul Complexului Muzeal Naţional „ASTRA” din Sibiu şi al Consiliului Local Avrig. Vor participa copii din întreg judeţul, cu vârta cuprinsă între 6 şi 18 ani, care se manifestă prin instrucţia şi educaţia primită în familie şi şcoală, ca adevăraţi creatori de artă populară, cunoscători ai secretelor meşteşugului artistic tradiţional, ce au şi dovedesc reale calităţi de manualitate, dexteritate tehnică şi simţ artistic propriu unui artist autentic. Printre meşteşugurile tradiţionale ce vor fi reprezentate la această ediţie a manifestării sunt: pictura pe lemn sau sticlă, confecţionarea instrumentelor muzicale, prelucrarea sau decorarea metalului, lemnului, osului sau cornului, olărit, ţesut, brodat, confecţionat podoabe sau măşti, cojocărit, curelit, sculptură în lemn, încondeierea ouălor, împletituri paie, foi de porumb sau nuiele etc. Jurizarea lucrărilor va fi realizată de o comisie, formată din specialişti ai Complexului Muzeal Naţional „ASTRA” Sibiu, iar organizatorii vor oferi premii şi diplome. Câştigătorii locului întâi la faza judeţeană a olimpiadei vor participa la faza naţională, care se va desfăşura în perioada 24-28 august, la Muzeul ASTRA din Sibiu.
Înscrierile se pot face până la data de 3 mai, la Clubul Elevilor şi Copiilor Avrig (telefoane 0269523465 sau 0745564094) şi Muzeul ASTRA (telefoane 0269217869 sau 0756085775).
Duminică, 8 mai, Clubul Elevilor şi Copiilor Avrig, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” Avrig, Primăriei şi Consiliului Local Avrig, organizează ediţia a XVII- a a Festivalului Judeţean de Folclor pentru Copii „Moştenire din bătrâni”.
Festivalul, ce constituie o fază preliminară pentru concursul naţional de gen, va debuta în jurul orei 11,30 cu parada portului şi jocului popular, ce se va desfăşura pe următorul traseu: Reşedinţa de vară a fostului baron Samuel von Brukenthal (Preventoriul), Şcoala generală cu clasele I-VIII Avrig, Primărie, Casa de Cultură, Biserica Ortodoxă, Casa de Cultură, Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” Avrig. Imediat după paradă, la Sala de Sport a Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” se va desfăşura spectacolul concurs din cadrul festivalului. Vor participa ansambluri folclorice de cântece şi dansuri populare, solişti vocali şi instrumentişti de la cluburile elevilor şi copiilor, precum şi de la instituţii de învăţământ din întreg judeţul.
Scopul manifestării este de a valorifica şi păstra tradiţia populară, de a revitaliza mişcarea coregrafică de folclor din judeţul nostru, dar şi de a descoperi şi promova noile talente din rândul soliştilor vocali şi instrumentişti. Juriul festivalului, format din specialişti în domeniu, va aprecia valoarea tuturor formaţiilor participante, iar organizatorii vor oferi diplome şi premii.
Cei interesaţi pot afla informaţii suplimentare sau se pot înscrie, până la data de 2 mai, la Clubul Elevilor şi Copiilor Avrig, telefoane 0269523465 sau 0745564094.
Informaţiile ne-au fost oferite de directorul Clubului Elevilor şi Copiilor Avrig, Ioan Vintilă.
comentarii
1 comentarii

tgvjubiy76tu
debyio
07.05.2011 21:56
Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia